Provincie wil toch 1,6 miljoen betalen voor kavel Swifterpark

SWIFTERBANT
De provincie wil een boer in Swifterbant toch bijna 1,6 miljoen euro betalen voor grond, die door een andere bestemming minder waard wordt. De provincie baseert het bedrag op twee nieuwe taxaties.  

Omwonenden spraken in februari nog hun verbazing uit dat de provincie aan de familie Van Dalen ruim 1,6 miljoen euro compensatie wilde betalen. De familie had grond eerder voor maar 122.000 euro van ProRail gekocht. Van Dalen wil op de kavel het natuurproject Swifterpark realiseren, een van de 22 projecten van Nieuwe Natuur.

De provincie heeft twee onafhankelijke taxaties laten uitvoeren. Op basis daarvan is de waardevermindering nu op 1,59 miljoen euro vastgesteld, 60.000 euro lager dan de boer had geclaimd. Van Dalen krijgt dit bedrag uitgekeerd zodra de provincie met hem een realisatieovereenkomst voor Swifterpark tekent.

Omwonenden zijn ook bang dat hun vee en pluimvee besmet raakt door vogels in Swifterpark. De provincie heeft daarom toegezegd om een second opinion te laten doen op eerdere onderzoeken van bureau Altenburg en Wymenga en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad.

reacties (5)

 • aatje

   

  gaat O.F. van af vandaag ALLE aanvragen waarbij gemeen schaps geld aan iets of iemand word besteed ook bekend maken, want dan zal ik alle bedragen willen weten. of is het alleen te doen om deze swifterbantse familie te beschadigen? ga je diep schamen O.F. is er verder geen belangrijker nieuws? Spreken we dat af, dat jullie voortaan bij alle projecten naam en bedrag noemen?????????

  reageer
 • Richard Schuurman/redactie

   

  De berichtgeving is gebaseerd op openbare brieven van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten, gedateerd 8 september. Zij volgen op de eerdere discussie rond dit project en vier andere projecten in de Staten. De gedeputeerde heeft toen al aangekondigd dat de taxatiewaarde nog zou worden vastgesteld. Feitelijk bevestigt bovenstaand bericht wat OF in februari al heeft gemeld. Als u dat toen goed heeft gevolgd, kjunt u concluderen van er geen sprake van is om de ene of de andere partij in deze te beschadigen.

 • Swiftman

   

  Ik hoop dat de jaloerse omwonenden nu ophouden met zeuren.

  reageer
 • mopper

   

  Je mag mijn achtertuin ook wel kopen!!

  reageer
 • Brinkman

   

  Ow zo betaalt hij die onbemande pomp aan de poort van Dronten.

  reageer
 • Frank

   

  Euh gemeente MOET denk ik?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert