Nieuwe koers voor stadshart

LELYSTAD
Er mogen in het stadshart van Lelystad geen nieuwe winkelpanden en kantoren meer bijkomen. Leegstaande panden krijgen een nieuwe bestemming en in en om het centrum komen meer woningen. Dat stelt het college van b en w voor in een notitie aan de gemeenteraad. 

College en raad besloten dit voorjaar dat er echt wat moet gebeuren om de achteruitgang van het Lelystadse stadshart tegen te gaan. Er staan te veel panden leeg en er is te weinig groen.

De gemeente is met eigenaren en ontwikkelaars in gesprek om kantoorpanden in onder meer de Neringpassage te verbouwen tot woningen. Ook hebben ontwikkelaars interesse om de Parkwijk te ontwikkelen. 

Het gebied rond het Agorahof wordt bestemd tot uitgaansgebied. Wethouder Sparreboom is optimistisch dat achter het Agora theater een bioscoop komt, maar kan niet zeggen wanneer. Een deel van de winkels aan De Waag wordt gesloopt.

De gemeente reserveert in eerste instantie bijna vijf miljoen euro om verliezen op de grondexploitaties op te vangen. De verkoop van grond moet een deel van de verliezen goedmaken.

 

reacties (4)

 • Drontenaar

   

  Mis ik iets, maar er is toch al een bioscoop? Lijkt me dat de financiële haalbaarheid dan eerst onderzocht zou moeten worden. Verder uitgaansgelegenheden bij agorahof, irt nieuwe woningen of bestaande woningen? Wie wil er wonen bij een uitgaansgebied waar nu al veel hangjongeren zijn? Volgens mij staat er nu al de ene woning naar de andere te koop bij dat plein. Als je meer horeca daar gaat bestemmen, dan moet er ook meer ruimte zijn voor handhaving van de openbare orde. Gecentreerde horeca maakt inzet handhaving wel gemakkelijker en centreren ervan zal wel zorgen voor meer aantrekkende werking (als het aanbod gevarieerd is).

  reageer
 • johan65

   

  En C+R wat doen jullie nou aan de bereikbaarheid en het aantrekkelijk parkeren?? Euh ... oorverdovende stilte...

  reageer
 • Rolf

   

  Kunt u niet parkeren dan?

 • Hhdj

   

  Beste wethouder,we hadden een mooie bioscoop!en last er in de parkwijk nu eens patiowoningen of senioren woningen komen

  reageer
 • Dirk2

   

  Eindelijk! Na alle opmerkingen van bewoners en betrokken burgers, een belachelijk duur onderziek door Tankink en een onnodige centrummanager komt er schot in de zaak! Zo hoort dat ook! Heb zo het vermoeden dat de nieuwe burgemeester direct voor voorstellen tot besluitvorming zorgt. Eindelijk een kentering van het PvdA pappen en nathouden tijdperk. Lelystad doet er toe! Ik had liever 55 mio gezien (het VO wacht nog maar een decennium) voor dit plan tot herinrichting, maar er is een begin. EINDELIJK!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert