Storing bij Noordersluis zorgt voor stremming

LELYSTAD
Voor de scheepvaart bij Noordersluis in Lelystad geldt per direct een hoogtebeperking. Dat meldt de provincie. 

De beperking is het gevolg van een technische storing. De afgelopen weken is groot onderhoud gepleegd aan de brug over de sluis. Donderdagavond werd een gerenoveerd brugdeel in de Noordersluis gehesen. Het is niet bekend waardoor de storing is ontstaan. Het draaien van de brug is op dit moment niet mogelijk. 

Vanaf maandagavond 19:00 uur is de Houtribweg, die over de sluis heen loopt, ook afgesloten tot de volgende ochtend 06.00 uur. Er wordt namelijk een laag asfalt aangebracht op het brugdeel. Het verkeer wordt omgeleid via de Knardijk en de Buizerdweg. 


 

reacties (3)

 • Esveen

   

  We misten het al. Gelukkig de storingen zijn er nog.

  reageer
 • Dick

   

  Nog steeds is het bedienen van de Noordersluis, Zuidersluis, Ketelsluis, Hardersluis en krommeweteringsluis zijn imho niet geschikt om op afstand te bedienen vanwege het hoge potentiele gevaar van onder water trekken van bootjes.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Op de bedienpost kunnen ze gewoon de kolk overzien dus wat zou het probleem zijn. Zou de sluiswachter ter plekke zijn dan zit hij ook binnen aan de knoppen en gaat echt niet kijken of iedere zijn lijntjes goed heeft staan.

 • Deetje

   

  Helemaal mee eens

 • Willem D

   

  En maar zeggen dat alle problemen zijn opgelost storing op storing

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert