A6 komend weekend dicht richting Amsterdam

ALMERE
Verkeer van Almere richting Amsterdam moet komend weekend rekening houden met een afsluiting van de A6. Vanaf vrijdagavond 21.00 uur gaat de snelweg tussen de afrit Almere Stad West (de Hogering) en knooppunt Muiderberg dicht.

Omleiding
Verkeer moet omrijden via de A27 en A1 en is daardoor minimaal 20 minuten langer onderweg. Volgens Rijkswaterstaat gaat de snelweg richting Muiderberg uiterlijk maandagochtend om 05.00 uur weer open.

Waarom is de A6 afgesloten?
Tijdens de afsluiting wordt er geasfalteerd en krijgt het afgesloten deel van de A6 zijn definitieve indeling. De splitsing van de rijbaan, bij Almere Poort, blijft nog wel een tijd bestaan, omdat daar nog een werkvak van Rijkswaterstaat is.

En als ik richting Almere wil? 
De A6 van Muiderberg naar Almere blijft tijdens de werkzaamheden open. Verkeer kan ook gewoon via de afrit Almere Stad West naar de Hogering rijden.

reacties (9)

 • Kitty

   

  Nergens stond goed vermeld dat de A6 tussen Emmeloord en Lelystad ook afgesloten was. Onduidelijk was ook dat je via Kampen richting Lelystad moest.

  reageer
 • Bertus

   

  Bijna 70 meter breed asfalt tussen Poort en de Hollandsebrug en dan kan er geen rijstrook open blijven? Graag informatie waar ik de rekening voor extra brandstof naar toe kan sturen

  reageer
 • ME

   

  Dit weekend zijn er ook werkzaamheden aan de A6 nabij Urk, ook handig om rekening mee te houden als je die kant op moet/vandaan komt...

  reageer
 • Ed

   

  Gewoon volhouden beste mensen; tegen de tijd dat we met pensioen kunnen, is het fileprobleem helemaal opgelost!

  reageer
 • Hannes

   

  De nu gepensioneerde kunnen via "YouTube" in alle glorie alles volgen; zelfs de Floriade/woonwijk. Dat voor iedereen met alle nieuwe nu duurzame technologieën allemaal is te volgen!!. Daar ga je toch niet meer in je vrijeuren, via alle extra drukkewegen rond Almere de deur vooruit!!.

 • Lonelly

   

  Kan ik wel vanuit Lelystad naar Almere. Wilde net een dagje shoppen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Blijf thuis, houd ramen en deuren gesloten en stem af op de rampenzender!

 • Karin

   

  Ja hoor. Ik zou er bij de afslag naar Almere Stad gewoon afgaan. Dan kom je op de Veluwedreef. Die is gewoon bereikbaar.

 • laat alle reacties zien
 • Rogier de Groot

   

  De A6 gaat richting Amsterdam (incl. Hilversum) volledig dicht. In dit weekend wordt er ZOAB gedraaid tussen Almere en afrit Muiderberg. Verder wordt de definitieve verbindingsweg richting Amsterdam aangesloten. Deze verbindingsweg krijgt 3 rijstroken i.p.v 2 rijstroken + wisselstrook. De capaciteit blijft hetzelfde. Echter ik verwacht wel problemen, omdat de splitsing voor richtingen Hilversum en Amsterdam zeer krap uitgevoerd wordt. Overigens eind november moet ook de hoofdrijbaan bij Almere zelf gereed zijn. Dit is nu nog niet mogelijk, omdat: De fietstunnel nog niet gereed en de rijbaan richting Lelystad nog niet verlegd is. Dit gebeurd half november.

  reageer
 • Japioo

   

  Richting Amsterdam dicht dat begrijp ik , maar is dat ook geldig voor Hilversum , waar momenteel 1 rijbaan beschikbaar is , wellicht een overbodige vraag. Kan er misschien duidelijk gecommuniceerd worden ?

  reageer
 • Jan

   

  Vooruit, even voor jou nagezocht op een andere site van Rijkswaterstaat en ook dáár staat dat de A6 tussen Almere-Stad-West en Muiderberg dicht is. Dus de A6 is dicht, gewoon afgesloten, helemaal, in zuidelijke richting. En Hilversum ligt in dit geval in het verlengde daarvan.....

 • Frank

   

  Dat is toch zelfde richting. De Hollandsebrug gaan ze opnieuw indelen, dus al het verkeer richting A1 moet omrijden.

 • Peter

   

  Yes! Weer een verandering bij poort, en de spitsstrook vanaf Almere dicht! Joepie nog meer file. Gaat goed zo jongens!

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens! Steeds weer iets veranderen aan de snelweg, alleen maar omdat dat de enige manier is om steeds nog een gedeelte van de snelweg open te houden.... Ze hadden beter alles in één keer kunnen aanpakken, dan was alles vanaf Almere hooguit een jaar of meer volledig afgesloten geweest...

 • Tk

   

  Splitsing van de rijbaan bij Almere Poort is juist het grootste probleem. Wat een stel idioten bij Rijkswaterstaat. Je mag toch wel verwachten dat er iemand met een stukje verstand daar moet werken.

  reageer
 • Kareltje

   

  Die splitsing is tijdelijk en is nodig om ruimte te maken voor de werkzaamheden voor de nieuwe rijstroken. Bovendien is die splitsing niet zozeer een probleem, wel de randdebielen die op het laatste moment besluiten om via het verdrijvingsvlak de andere rijbaan te pakken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert