PVV Almere put moed uit triomf Trump

ALMERE
De Almeerse PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk is niet verbaasd over de verkiezingszege van Donald Trump, en zegt er heilig in te geloven dat ook in Nederland de gevestigde politiek verslagen kan worden.

Het laat zien dat gewone mensen de macht kunnen pakken, aldus Van Dijk in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Het Almeerse raadslid beschouwt het succes van Trump als onderdeel van een protest tegen de politieke elite, en ziet duidelijke verwantschap met het gedachtengoed van de PVV.

Van Dijk twijfelt er niet aan dat ook de PVV bij de Kamerverkiezingen in maart veel groter wordt dan nu het geval is.

reacties (14)

 • Johan 32

   

  Vandaag lezen we in de media dat het aantal asielzoekers is toegenomen. Opvallend: de meesten komen uit Marokko. Die maken geen schijn van kans maar krijgen bij afwijzing wel een premie mee als ze direct zonder tegenwerken terug gaan. Dus familiebezoekje naar Nl. Meteen aanmelden als vluchteling en met een leuke premie weer naar huis. Gek hè dat de PVV zo groeit......

  reageer
 • William

   

  Als ik hier de pro pvv reacties lees, dan houd ik mijn hart vast voor de komende verkiezingen.

  reageer
 • RonaldB

   

  Hiermee geeft het PVVee indirect aan met zo racistisch te zijn als Trump. Maat dat wisten wij natuurlijk al.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Je kan Trump zien als stem op de vergeldingsprofeet de arme Amerikanen weten dondersgoed wie en wat Trump is gewoon een kapitalist, maar nu een welke een sociale aardbeving wereld wijd gaat veroorzaken, tuurlijk weten de arme mensen dit daar. Ook ik vind dat wij niet meer moeten tolereren dat onze ouderen creperen dat wij Nederlanders geen behoorlijke gezondheidszorg meer hebben en dat mensen afhankelijk zijn van de voedselbanken en dat corruptie wordt verzwegen totdat de drek via de verkeerde weg komt bovendrijven. Ook ik vind het mesjogge en crimineel dat hier mensen rondlopen welke als parasieten de burgerij leegzuigen helaas legaal door mega salarissen bonussen etc opstrijken zonder met hun ogen te knipperen. Om uit de EU weg te kunnen stappen is de PVV de partij welke dat gaat realiseren dussss...

  reageer
 • Lies

   

  Trump is geen 'gewone' man!! Een gewone man zal nooit zulke dingen doen en zeggen en een gewone man komt niet in de politiek!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  De PVV is van hetzelfde populistische gehalte als Trump. Vandaar het enthousiasme. Het zegt veel meer over de kiezer die hun stem aan dit soort stumpers geeft. Kiezen voor dit soort politici betekent het begin van het einde. Het zegt alles over hoe het gesteld is in dit kikkerlandje.

  reageer
 • Stemburger

   

  Dat gewone mensen de macht kunnen grijpen..,,,Nou, nou, je kunt veel van Trump vinden, maar zo gewoontjes als onze Ome Ton is ie niet.

  reageer
 • Jordi

   

  De PVV gaat zorgen voor een aardverschuiving. De PVV en het nemen cq dragen van verantwoordelijkheid zal ongetwijfeld tot grote verbazing leiden bij een ieder. De geschiedenis heeft geleerd en is er aangetoond dat de PVV een partij is die wegloopt als er verantwoordelijkheid moet worden genomen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het enige wat de PVV zal bereiken is een versmalling van de basis waarop een volgende coalitie steunt. Er zullen dus méér partijen samen moeten regeren. Een stem op de PVV is op deze manier waarschijnlijk een stem op D66.

 • henkie

   

  Dat de PVV destijds de stekker eruit heeftgetrokken, getuigd van ruggegraat. Ze hebben vastgehouden aan hun belofte aan de kiezer om niet te ver door te slaan met bezuinigingen. Rutte wilde zware bezuinigingen op de "kleine man" doorvoeren, Wilders is daar niet in mee gegaan. Natuurlijk schuiven VVD en CDA de schuld bij PVV in de schoenen, maar het ligt anders.

 • Flevoburger

   

  De PVV is niet weg gelopen voor haar verantwoordelijkheid. De PVV heeft destijds vastgehouden aan haar principes / achterban en kon niet mee gaan in het regeringsbeleid. Daarom heeft de PVV de stekker er uit getrokken. Dat is dus een heel ander ding dan de overige partijen die hun eigen grondbeginselen overboord kieperen om maar op het Haagse Pluche te kunnen blijven zitten. Ik zie en hoor Samson nog zeggen dat hij / de PvdA de uitslag van het Oekraïne referendum zou respecteren / naleven. En je ziet nu wat ze er echt mee doen ( geen drol dus) Dat is niet weglopen maar vasthouden aan je principes / de basis waardoor je door je achterban bent verkozen. Dat is niet "laf" ( zoals bijvoorbeeld Spekman nu Monarch benoemt ) Ik ben overigens geen aanhanger van de PVV en ben voor het EU verdrag met de EU. Maar als de meerderheid van de bevolking zich daartegen heeft uitgesproken dan dient de politiek dat te volgen. Negeer je dat dan is er sprake van een dictatuur. Dan leg je het volk / de burger jouw wil op. Dat is heel simpel 1 + 1 = 2 ( waarom ga je anders nog naar een stembus? )

 • Joop

   

  Wat zal Trump trots zijn nu ook Almere zich achter hem schaart, ik denk, een kleine aardschok.

  reageer
 • Anja

   

  Als hij Trump zo goed vindt waarom emigreert hij samen met Wilders naar Amerika?

 • frits

   

  Lache dit. Wat een humor hebben die mensen.

  reageer
 • frits

   

  Trump is geen gewoon mens, maar een belasting ontduikende miljardair die niet schroomt om mensen uit hun huis te zetten. Overigens wordt Trump nu al volledig ingebed in de politieke en ambtelijk orde. Zijn twitteraccount wordt nu door communicatiemedewerkers beheerd; zijn persoonlijke website is vervangen door een officiële website voor aankomende president (waarbij alle harde standpunten verwijderd zijn); Obamacare kan deels blijven, en zijn eerste speech was uitermate verzoenend en gericht op samenwerking (binnenlands en met het buitenland). Kortom: met Trump zijn uiteindelijke gewoon de Republikeinen aan de macht gekomen (over anderhalve maand om precies te zijn), en zeker niet iemand die tegen de gevestigde orde strijdt. De gewone man zal, zoals altijd met de Republikeinen, vooral de klos zijn.

  reageer
 • Van Haven

   

  En wie moeten ze dan de schuld gaan geven ....?

 • Flevoburger

   

  Medische zorg, ouderenzorg, openbaar vervoer, enz enz Het negeren van een heel duidelijk democratisch nee met betrekking tot het Oekraïne referendum. Het door de EU compleet negeren van hele duidelijke signalen van de bevolking. Iedere cent komt terug uit Griekenland? Een politie-eindbaas die wegens wanbeleid thuis zit met behoud van een salaris van 200.000 ( waar u en ik met hetzelfde gedrag niet eens aanspraak kunnen maken op een uitkering! ) Ouden van dagen die in luiers rondlopen met directieleden die met tonnen per jaar thuis komen. Een 2e kamerlid die met wachtgeld ( ons geld! ) in Amerika loopt te lobbyen tijdens de verkiezingen. En dan moeten wij vertrouwen hebben in politiek Den Haag?

  reageer
 • Almeerse

   

  Ik snap dat heel veel mensen geen vertrouwen hebben in den Haag. Er is te veel mis .... maar vertrouwen stellen in de PVV is wel het laatste wat ik ooit zal doen ...

 • Rob

   

  Als de PVV Almere moed put uit Trump dan zijn ze nog gekker dan ik al eerder dacht.

  reageer
 • Almeerse

   

  Maar wel wat ik verwacht had ... Ik hou mn hart vast voor de komende verkiezingen ....

 • Derrick

   

  Domme mensen. Natuurlijk moet de gevestigde politiek op de schop, maar om nu deze narcistische megalomaan als voorbeeld te nemen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert