Regering gaat zich bemoeien met maaien Randmeren

FLEVOLAND
De Tweede Kamer wil dat er een helder en betaalbaar maaiplan komt voor de Randmeren. Nu is er te weinig geld om te maaien en het is nog te onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor het maaien. Officieel is dat de Stichting Gastvrije Randmeren. Die organisatie krijgt geld van 17 gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Maar toch is er onvoldoende budget om goed te maaien.

In een aangenomen motie van de PvdA en de VVD staat dat de regering duidelijk in beeld moet brengen hoe groot het probleem is met de overmatige groei van waterplanten in het gebied en hoe dit probleem moet worden aangepakt. De Stichting Gastvrije Randmeren riep eerder al op om de watersportsector mee te laten betalen om zo het budget te verruimen. 

Recreanten hebben veel last van de waterplanten. Ook kan het te weinig maaien gevaarlijke situaties opleveren. Vorig jaar liepen er twee reddingsboten vast in de planten. Reden voor de VVD om de Randmeren in de Tweede Kamer te bespreken


 

reacties (6)

 • betrokkene

   

  De minister kan makkelijk zeggen dat de vaargel plantvrij moet zijn, daar zitten ze namelijk zo diep, dat niemand er last van heeft, bottleneck zijn : snelvaargebied gooimeer Almere, aanloopgeultjes naar havens en recreatie eilandjes.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lekker katten op Den Haag....altijd makkelijk. Terwijl het toch de taak van de landelijke overheid is toezicht te houden op het handelen van de lagere overheden, of niet soms?

  reageer
 • Henk

   

  Mooi toch, dat die betweters in Den Haag alles zo goed weten. Subsidiekraan dichtdraaien en vervolgens bijdehand lopen doen.

  reageer
 • kees d.

   

  Geweldig met die enorme kennis in Den haag maaien ze alle waterplanten uit de randmeren zodat de Knobbel -, de Kleine - en de Wilde Zwanen hun groen gaan zoeken op de landerijen en de schietgrage fauna clowns vergunning kunnen krijgen om die over lastige Zwanen te kunnen afschieten.

  reageer
 • Flevoburger

   

  We hebben het hier niet over een probleem van het afgelopen jaar maar over de afgelopen jaren. En nu is er ineens aandacht vanuit Den Haag? Hmmmm, ben benieuwd wat er na de verkiezingen van het Haagse Enthousiasme overblijft.

  reageer
 • Tja

   

  Tja, je moet wat, he?! Duizend Euro beloven werkt waarschijnlijk niet nog een keer !

 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Worden zij wakker in Den Haag?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert