Minder file op vernieuwde A6

ALMERE
De dagelijkse file op de A6 bij Almere is nagenoeg verdwenen. Dat bevestigt de ANWB. Dat er veel minder files staan komt door de gewijzigde verkeerssituatie. De A6 bij Almere is al jaren één van de grootste verkeersknelpunten van Nederland. 

Volgens Heleen de Geest van de ANWB is de file teruggelopen van dagelijks een uur naar ongeveer een kwartier vertraging. "Bovendien was de file op de A6 een tijd lang standaard de eerste file van de dag. Nu duikt hij pas rond na zevenen op in de lijst." 

​In eerste instantie zorgde de nieuwe situatie voor meer files, maar inmiddels zijn automobilisten gewend en zijn alle werkzaamheden rondom Almere zinvol gebleken. De werkzaamheden aan knooppunt Muiderberg worden pas volgend jaar afgerond.

reacties (19)

 • Filerijdster

   

  Echt niet zoals de werkelijkheid is, deze "verbetering". Geldt lang niet voor iedereen, en al helemaal niet als je via de hogering moet rijden. Ook mijn reistijd is verdubbeld omdat ik nu richting Muiden/Amsterdam al vanaf de hogering in de file sta waar k eerst vrij goed door kon rijden. Maar de hoge ring wordt natuurlijk niet in de filelijst op de radio genoemd. De kop had moeten luiden: Minder op A6 maar des te meer meer op hogering en A1. Waardeloos voor het werkverkeer en de makers van deze ellende maar goede sier maken!!!!

  reageer
 • Jacobus

   

  Mooi nieuws om te lezen. Zeker voor de mensen die de route A6 A1 tot de afslag A9 niet dagelijks hoeven te rijden. Als je dit wel moet zoals ik... één drama. Mijn reistijd is verdubbeld en rugklachten als gevolg. Opritten die samenkomen bij wegversmallingen... daar moet je voor gestudeerd hebben. Heren planologen, echt topwerk.

  reageer
 • Sven

   

  Ik sta nu juist meer in de file (vanuit Almere Poort) voor de aansluiting met de A1. Daarna sta je op de A1 vast omdat de bewegwijzering niet klopt, vrachtwagens en onbekende van de weg, die naar de derde baan gaan (terwijl op dat moment de buitenste baan ophoud) omdat ze anders vrezen de richting Amsterdam niet kunnen vervolgen, wat de borden dus foutief vermelden boven de weg. Kortom persoonlijk vind ik het zeker geen verbetering nog. Maar goed het is nog niet allemaal klaar. Al vind ik de fout van de borden op de A1 wel een enorm stomme fout (die men tot heden maar niet herstelt)

  reageer
 • Angelique

   

  Mijn werk ligt inderdaad niet in de buurt van het station, anders was de keus makkelijker geweest!

  reageer
 • ja

   

  Ja roel, waar je pas nog vaak rustig Door kon rijden sta ik nu Door vast. Als hun invoegen komt het vast te staan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Omdat een staanplaatsje in de trein, op elkaar gepropt met duizenden andere mensen, waar je onder geniest wordt met virussen en bacterieën door mensen die blijven reizen ondanks dat ze ziek zijn, meer kost dan brandstof voor datzelfde ritje met de auto. Ik heb nog nooit andermans agressie of asociaal gedrag meegemaakt binnen mijn auto. In de trein, meer dan maandelijks. Ook is het me nog nooit overkomen dat de auto het niet belangrijk vond om te rijden en dus niet wilde, terwijl het tijdig komen opdagen van conducteurs en machinisten van de NS helemaal niet zeker is. Mijn auto heeft ook nog nooit gestaakt. Terwijl de vakbondsmaffia door de jaren heen het OV toch regelmatig heeft platgelegd.

  reageer
 • Bobby

   

  Merkwaardige conclusie want je ziet toch bijna elke ochtend een file van Almere Stad tot voorbij de Hollandsche Brug en daarna is het langzaam rijden en stilstaan over zes rijstroken op de A1 tot aan de splitsing met de A9. Volgens mij is er gewoon een paar miljard belastinggeld in de zakken van de wegenbouwers verdwenen.

  reageer
 • Dinie

   

  Kort door de bocht deze vraag. met tien minuten ben je nog niet op je werk. Je kunt er allerlei redenen voor bedenken. Auto nodig voor het werk, spullen lastig mee te nemen, werk is aan de andere kant van Weesp, woning is niet in de buurt van station Muziekwijk, auto van de zaak (dan ga je niet geld voor een treinabonnement neerleggen).

  reageer
 • Karel S.

   

  Je moet me dan toch eens uitleggen waarom je niet een tien minuten durend treinritje tussen Muziekwijk en Weesp verkiest boven de auto.

  reageer
 • roel

   

  de file richting lelystad komt omdat er vanaf haven nog verbreed moet worden. mensen die helemaal rechts rijden moeten invoegen voor de 2 rijbanen die richting lelystad gaan. vandaar de file

  reageer
 • Remco

   

  De file staat nu op de A27

  reageer
 • Jos

   

  Het komt omdat er afgelopen week geen ongeval is geweest in de spits.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Let maar op. Daar komende mensen die zullen beweren dat het alleen maar slechter is geworden.

  reageer
 • Ron

   

  Huh? Vanmorgen stond er maar liefst 7 kilometer. En dat zien we als "normaal" ?

  reageer
 • SJP

   

  's middags/ avonds staat er nu richting Lelystad meer file dan voorheen... het is maar wat je minder noemt.

  reageer
 • Piet

   

  Dat kan. Dat is het enige stuk waar nog een file staat. Vroeger begon die al bij de Waterlandse weg, nu pas bij de Hogering op de rechterbaan en pas na Poort op de hoofdrijbaan.

  reageer
 • Angelique

   

  Heb ik iets gemist? Ik heb toch dagelijks zo'n 45 min nodig om van Muziekwijk naar Weesp te komen.

  reageer
 • De meester

   

  >> werpen alle werkzaamheden rondom Almere haar vruchten af Meervoud HUN vruchten

  reageer
 • .\/\/.

   

  "nagenoeg verdwenen" - het is maar wat je nagenoeg noemt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert