Motie verbreding sluis Afsluitdijk aangenomen

URK
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om de sluis in de Afsluitdijk te verbreden en te verdiepen. Dat bleek dinsdagmiddag in Den Haag. Bedrijven in onder meer Urk kunnen profiteren van een grotere sluis.

De minister wordt via de motie gevraagd om 30 miljoen euro uit te trekken om de sluis bij Kornwerderzand te verbreden en te verdiepen. Er kunnen dan grotere schepen en jachten gebouwd en onderhouden worden op Urk. Dit zou veel extra omzet en arbeidsplaatsen opleveren.

Lokale overheden en het bedrijfsleven zijn bereid de helft van de opknapbeurt van de sluis te betalen. Ze hopen dat de minister resterende 30 miljoen wil neerleggen. ​De voorwaarde van de Tweede Kamer is wel dat de regio voor 1 oktober volgend jaar met een betere onderbouwing komt van de financiële bijdrage. 

reacties (2)

 • Nico

   

  Nu het rijk niet meebetaalt zal Urk en provincie moeten dokken. Kleine kans dat de provincie borg gaat staan. Wordt weer een Urkse collecte. En terecht; geen lusten zonder lasten.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Volgens de motie gaat het Rijk meebetalen. En waarschijnlijk betalen ze alles.

 • Urk er ikke

   

  Hoe kom je daar nou bij. Lelystad buitendijkse haven? Friesland grotere luxe jachten? Voor grote schepen moet de drempel wel lager liggen anders ook geen grotere schepen. Maar gelukkig kunnen we bij Omroep Flevoland anoniem schreeuwen, zonder na te denken.

 • Hannes

   

  Goede vooruitzichten!!!; Alles op zijn tijd, in alle bescheidenheid, net nog voor de verkiezingstijd!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert