Meerderheid Staten wil onderzoek nieuw landschapskunstwerk

FLEVOLAND • Wo 11 januari 2017 | 11:22 • Woensdag 11 januari 2017 | 11:22
Een meerderheid in Provinciale Staten wil dat er een onderzoek komt naar een achtste landschapskunstwerk. De ChristenUnie stelde voor om van een nieuw kunstwerk af te zien. Dat voorstel kon alleen rekenen op steun van de SGP, 50PLUS en de PVV.

Eerst moeten de huidige zaken op orde zijn, zo zegt fractievoorzitter van de ChristenUnie Harold Hofstra. Zo moet er meer aandacht besteed worden aan het bekendmaken en het ontsluiten van de bestaande landschapskunstwerken, voordat onderzoek gedaan wordt naar de mogelijkheden voor een nieuw kunstwerk.

Meeste landschapskunstwerken per vierkante kilometer
Flevoland is de provincie met de meeste landschapskunstwerken per vierkante kilometer. In 1977 werd het Observatorium van Robert Morris onthuld en in oktober vorig jaar was de onthulling van het meest recente, zevende landschapskunstwerk Pier+Horizon van Paul de Kort. 

Hoge kosten
Met de realisatie van landschapskunstwerken zijn hoge kosten gemoeid. In sommige gevallen ging het om bijna 1 miljoen euro.

In een peiling van 'DeStemVan' uit 2015 bleek dat een meerderheid van de Flevolanders tegen de komst van een nieuw landschapskunstwerk is. Zij willen geen provinciaal geld uitgeven aan een achtste landschapskunstwerk. Het amendement van de ChristenUnie kan rekenen op steun van de SGP, 50PLUS en de PVV.

[https://twitter.com/PS_Flevoland/status/819217116666662919] 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel