"Azc Luttelgeest open voor Balkanvluchtelingen"

NOORDOOSTPOLDER • Ma 23 januari 2017 | 22:57 • Maandag 23 januari 2017 | 22:57
De beschikbare capaciteit van het asielzoekerscentrum Luttelgeest moet benut worden voor de opvang van Syrische vluchtelingen die nu vast zitten in Griekenland, Italië en Turkije. Een motie van die strekking is maandagavond in meerderheid door de gemeenteraad van Noordoostpolder aangenomen.

PvdA/GroenLinks kwam met de motie na het zien van beelden van de vluchtelingen en de manier waarop ze nu worden opgevangen. De omstandigheden zijn door de winter momenteel erbarmelijk. Veel vluchtelingenverblijven hebben geen verwarming en de vluchtelingen krijgen soms maar één keer per dag iets te eten. Veel tenten waarin ze verblijven zijn niet opgewassen tegen de sneeuw die er kan vallen. 

In het azc Luttelgeest zijn zo'n 700 bedden leeg. De gemeenteraad wil dat de Balkanvluchtelingen met voorrang naar Noordoostpolder worden gehaald. Burgemeester Aucke van der Werff gaat dat nu bepleiten bij het Rijk en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel