Premies voor nieuwe arbeidsplaatsen Flevokust

LELYSTAD
Bedrijven die zich vestigen op het nieuwe industrieterrein Flevokust in Lelystad-Noord kunnen aanspraak maken op een premie per arbeidsplaats. Het college van burgemeester en wethouders wil een regeling openstellen om zo veel mogelijk werk te creëren.

Per nieuwe arbeidsplaats is een maximale premie beschikbaar van 10.000 euro. Als het bedrijf een 50-plusser aanneemt, komt daar nog eens 2.500 euro bij.

Voor de uitvoering van de subsidieregeling 'Arbeidsplaatsenregeling Lelystad 2017' is bijna 400.000 euro beschikbaar. Dat geld zit nog in het potje van de MKB-regeling die stamt uit 2008. Dat geld was bedoeld voor innoverende projecten bij bestaande bedrijven. De oude MKB-regeling heeft in zeven jaar in totaal 120 arbeidsplaatsen opgeleverd.

Als de gemeenteraad van Lelystad instemt met de nieuwe regeling kan deze vanaf april worden ingezet.

reacties (7)

 • Hannes

   

  Deze aanbieding aarzelt naar onzekere activiteiten!" .Men mag er toch vanuit gaan dat men met een strategische basis nu al weet welke bedrijven, zich willen en kunnen vestigen!!" Een logistiek distributie bedrijf verplaats zich pas waar de aan en afvoer in tijd en formule het beste uitkomt!" En wat verder op zijn route haalbaar is!!" (Een haven groeit pas bij het zien van het aantal schepen en werkende kranen!")

  reageer
 • Dirk2

   

  Met een simpele korte zoekopdracht kom je de herhaalde belofte van 600 tot 2000 arbeidsplaatsen tegen...... Je vraagt je af.... wie van de drie waarheden is waar? Oeps.... even vergeten dat alles terug te vinden is in dit dossier. Is er dan geen enkele zekerheid op papier voor "al die beloofde banen door onze Wethouder" waarvoor wij nu een bodemloze put aan het graven zijn?

 • Vals hoop voor een werkloze?

   

  Het is verwonderlijk dat men oude mkb gelden gebruikt. Op de gemeentelijke site geeft men aan hoeveel banen het heeft opgeleverd. Een merkwaardigheid is dat men wel het aantal banen benoemt als een zekerheid terwijl men niet verteld of deze banen voor de langdurige toekomst geborgd zijn. Met andere woorden men verbruikt gemeenschapsgelden als impuls voor de bedrijven maar niet voor werkloze arbeiders op langere termijn. Wie wordt er dan geholpen?

  reageer
 • ojee

   

  en dan straks zeggen dat Flevokust een goed project is voor Lelystad......

  reageer
 • Dirk2

   

  Toch jammer dat Oostervaart, en Noordersluis, Larserpoort en Flevopoort grotendeels leeg staan of nooit verkocht zijn en dat een doorgedrukt en volstrekt onnodig "haventje" zo belangrijk wordt geacht. Daarbij weten enkele leden van het college al welke bedrijven interesse hebben. Deze doorgestoken kaart ligt wel heel open op tafel! Typisch toch dat Lelystad nog altijd gebukt gaat onder jammerlijk bestuur. Raad van Lelystad grijpt u alstublieft direct in op dit voorgenomen (wan)beleid! U heeft ook in de laatste vergaderingen bewezen scherp kritisch te kunnen zijn. Complimenten daarvoor!

  reageer
 • De ingenieur

   

  De haven is al in bedrijf terwijl hij nog niet af is. Er is ook geen concurrentie in Lelystad. Uw genoemde bedrijventerreinen staan leeg omdat er veel te veel van zijn en men de oude panden gewoon verlaaat. Dit heeft niets met de overslaghaven te maken ook al zegt u van wel. Voor de rest schrijft u vooral smaad.

 • Nico Dijkshoorn

   

  Volledig mee eens. Beter zou zijn dit geld te gebruiken voor het stimuleren van de bestaande bedrijventerreinen. Of gebruik dit geld om mensen die al in Lelystad werken, maar elders wonen, te stimuleren naar Lelystad te verhuizen. De aandacht gaat meestal uit naar de uitgaande forenzenstroom naar de Randstad, maar Lelystad kent ook een grote inkomende forenzenstroom.

 • svu

   

  Bij urk staan ondernemers klaar voor een nieuwe haven maar die kan financieel zgn niet uit. In lelystad wel geld maar geen bedrijven. Op urk geen geld wel bedrijven hmmmm?!?🤔

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Geen geld voor gratis parkeren, maar wel voor zo'n onzinnige subsidieregeling? Gebruik dat geld voor gratis parkeren in het stadshart, dat behoudt meer dan 40 arbeidsplaatsen. De gemeente Lelystad heeft ze nu echt niet meer op een rijtje.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Bent us zo egoist. Uw paar pathetische zeurknaken parkeergeld moeten maar een ander zijn baankansen worden onttrokken. Ga lekker fietsen.

 • Wim H.

   

  Dus voor maximaal 40 arbeidsplaatsen ,schiet lekker op .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert