CDA: gemeente mist ambitie rond nieuwe haven Urk

NOORDOOSTPOLDER • Zo 5 maart 2017 | 14:42 • Zondag 5 maart 2017 | 14:42
De economie en werkgelegenheid in Noordoostpolder kunnen veel meer profiteren van de geplande buitendijkse haven bij Urk dan burgemeester en wethouders denken. Dat stelt het CDA in Noordoostpolder.

Volgens de collegepartij heeft Noordoostpolder allerlei ondernemers die zich graag direct aan het 'diepe water' van het IJsselmeer willen vestigen. Zeker nu er bij de Afsluitdijk een bredere en diepere sluis komt. Het CDA ziet grote kansen voor sectoren als de metaal, composieten, agrofood en energie. Noordoostpolder en Urk zouden daarom moeten werken aan een gezamenlijke visie op de ontwikkeling van de haven.

De aanleg van de buitendijkse haven is nog steeds onzeker. Provincie, Urk en Noordoostpolder zijn het nog altijd niet eens over het businessplan. 

Omdat er ook 2,5 miljoen van de zogenoemde Zuiderzeelijngelden in de nieuwe Urker haven wordt gestoken, mag volgens het CDA van de gemeente Noordoostpolder best wat meer ambitie worden verwacht. Met de Zuiderzeelijngelden worden Noordoostpolder en Urk gecompenseerd voor het feit dat het kabinet in 2007 een streep zette door een spoorlijn naar het noorden van het land.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel