"Giltay moet onder ede vertellen over feestende politie"

ALMERE
Oud-voorzitter Frank Giltay moet onder ede vertellen of hij allemaal extra's heeft besteld tijdens feesten van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie. Dat wil Vincent van der Velde, de advocaat van het Almeerse bedrijf De Jong Boekingen. De eigenaresse van het bedrijf zegt dat ze een kleine 20.000 euro van de politie tegoed heeft omdat de diensten wel geleverd zijn.

Het gaat onder meer om een boottochtje waarbij ook een zangeres werd ingevlogen, de aankoop van kaartjes voor het Kerstcircus in Carré en het bestellen van extra flessen champagne bij een speech van Giltay.

Twijfel over facturen
De politie twijfelt aan de facturen van de onderneemster omdat alle bedragen veel hoger zijn uitgevallen dat vooraf begroot. 

Nog geen schikking
Vorige week was er al een kort geding over de kwestie. De rechter heeft beide partijen gevraagd of ze een kans zien om  te schikken voordat er uitspraak wordt gedaan. Daarin zijn de beide partijen nog niet geslaagd.

Waarheid boven tafel
Met het onder ede horen van Giltay hoopt de advocaat boven tafel te krijgen of hij daadwerkelijk opdracht heeft verstrekt voor alle extra's. Zo'n verklaring zou de rechtbank dan nog mee kunnen nemen in de uitspraak. Maar het zou ook kunnen helpen om alsnog een schikking te treffen tussen De Jong Boekingen en de Nationale Politie.

 

reacties (9)

 • Bouman

   

  Omdat ik daar niet in toestem,

  reageer
 • pieter

   

  komt goed met Frank, baas Bouman regelt dat, wijkagent op sint maarten.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  De vertrekpremie is nu toch een transitievergoeding? En die kan nul zijn gezien het gedrag van Giltay. Sterker nog: waarom zou de politie de buitensporige uitgaven niet bij Giltay terughalen?

  reageer
 • Kaassie

   

  Probleem is : wie heeft de opdracht verstrekt?

  reageer
 • pieter

   

  Wat is een ambtseed tegenwoordig nog waard.????

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ta

   

  Het lijkt me toch vrij eenvoudig om aan de zangeres te vragen of ze op dat feestje geweest is en hoe dat geboekt is Ad hoc of lang van te voren

  reageer
 • Onder de pet

   

  Je begint je zolangzamerhand af te vragen wat voor cultuur zich staande houd in ons rechtsbestel zonder dat er iemand aan de bel/handrem trekt. Maar goed er staat vast weer een uitstekende vertrekpremie te wachten, de zon blijft schijnen op het management niveau.

  reageer
 • NLToday

   

  Triest, een land waar al jaren verregaand op de zwakkeren wordt bezuinigd wordt door predators leeggezogen. Verreweg de meeste bedrijven betalen hun feestjes zelf, en niet de belastingbetaler. Er zal nog veel verder bezuinigd moeten worden op ons politieapparaat. Heb zo een vermoeden dat het Almeers bedrijf een klant armer is, en zelfs net als klokkenluiders te prooi zal vallen aan willekeur.

  reageer
 • Jerry

   

  Wie gelooft het woord van dhr Giltay nog ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert