Omroep Media036 heft zichzelf op

ALMERE
Het bestuur van Media036 heeft besloten de lokale omroep op te heffen. Dat is te lezen op de Facebookpagina van de lokale omroep in Almere.

Oprichter en voorzitter Willem Miermans kondigde vorige week al aan dat hij de lokale omroep verlaat. De overgebleven bestuursleden willen Media036 niet voortzetten en daardoor stopt de omroep direct met uitzenden op radio en tv. Nadat de secretaris vorige week na het opstappen van Miermans zijn functie ook al had neergelegd, besloten de andere bestuursleden de stichting te ontbinden. Media036 voert als reden van het vertrek van alle bestuursleden en het opheffen van de lokale omroep de "steeds verder opgevoerde tegenwerking van de gemeente Almere" aan.

Media036 zegt van plan te zijn alle spullen van de omroep te verkopen en de opbrengst aan het Voedsel Loket Almere te geven.

Het nu afgetreden bestuur was niet bereikbaar voor een nadere toelichting.

'Beschuldiging is ongefundeerd'
De gemeente laat in een eerste schriftelijke reactie weten: "Wij werpen de beschuldiging verre van ons dat door gemeentelijke tegenwerking het werken van Media036 onmogelijk is gemaakt. Deze beschuldiging is ongefundeerd en onlogisch. We hebben via Facebook kennis genomen van de ontbinding en zullen formeel bevestiging vragen aan het aftredende bestuur."
Wethouder Frits Huis zei vorige week geen subsidie te verstrekken aan Media036, zolang er onduidelijkheid blijft over de toekomst van de lokale omroep van Almere. 

'Lokale radio is niet meer van deze tijd'
De VVD zegt niet verbaasd te zijn door het opheffen van Media036. "Het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs hoe dit allemaal gelopen is". De VVD-fractie wil graag van wethouder Frits Huis weten hoeveel subsidie er uiteindelijk naar de omroep is gegaan. Zowel de VVD als D66 zeggen een lokale omroep eigenlijk niet meer van deze tijd te vinden, maar "de gemeente is verplicht er een bepaald bedrag per jaar voor beschikbaar te stellen". Fractievoorzitter Jan Lems van D66 zegt "mijn enthousiasme over lokale omroepen is niet groot".

'Lokale mediamagnaat'
De PVV wil de kwestie zo snel mogelijk bespreken op de Politieke Markt. Daar moet volgens fractievoorzitter Toon van Dijk ook worden bekeken hoe er kan worden voorkomen, "dat er weer gemeenschapsgeld verdwijnt in de zakken van een lokale mediamagnaat". 
Leefbaar Almere noemt het stoppen van Media036 "spijtig" en een "mislukt experiment". De partij zegt dat er geen aanwijzingen zijn voor tegenwerking door de gemeente, zoals de omroep beweert. 

reacties (22)

 • Kennert

   

  En zo laat Willem Miermans weer een smeulende puinhoop achter, nadat hij eerst wat geld/subsisidie in zijn slinkse zakken heeft gestoken. Die man zou met pek en veren Flevoland uitgejaagd moeten worden.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Dat is toch nog niet zeker? Op die €25.000) na dan. En wellicht staat dat bedrag alleen open en is deze niet betaald. De geloofwaardigheid van Miermans kan bepaald worden door de boekhouding te openbaren.

 • Anton H

   

  Gaat die 25.000 € van dat zogenaamde blaadje ook naar het VLA of blijft dat bij de firma Miermans?

  reageer
 • Jan D

   

  Vla is een mooi initiatief, maar het is geld van de gemeente en dus niet aan Miermans om te bepalen dat het naar het voedsel loket gaat. Daar is dat geld niet voor bedoeld!

 • Ed Molenaar

   

  Goed punt! Dat blaadje is dus ook opgeheven en staat in de verkoop. Een online magazine is niets waard (buiten het Indesign abonnement). Dus het even snel verkopen voor het monsterlijke bedrag van €25.000 komt nu in een heel ander daglicht.

 • Dr.Jake

   

  Niet meewerken is nog steeds niet hetzelfde als tegenwerken. Maar die nuance begrijpen vele personen in deze kwestie niet.

  reageer
 • Jan D

   

  Het ligt altijd aan iemand anders volgens Miermans! Je kon het voor 47k dan moet je het ook doen. Als het nu weer aan de gemeente ligt moet je wel met sterke argumenten komen en bewijs. De gemeente is er niet bij gebaat om een omroep tegen te werken. Of versta je onder tegenwerken dat je eigenlijk meer geld wilde en dat Miermans dat niet kreeg?!

  reageer
 • peter

   

  Inmiddels diverse reacties verwijderd? Betreffende de omroep welke nu aangeeft te willen gaan zenden is ook wel een en ander te doen, zeker in het verleden. Dit gaat rechtstreeks naar de gemeente nu.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bo

   

  Bij verkoop van goederen gekocht met subsidie: geld geqoon tweug naar verstrekkende instantie!!!!

  reageer
 • Jan

   

  Normaal gesproken dient de omroep haar financiën verantwoorden. Als dit niet correct is besteed dan kan men het bestuur aansprakelijk stellen tot in privé. Wat betreft de bekostiging heeft de gemeente naar behoren gehandeld.

  reageer
 • Alex k

   

  Prima en niet meer terugkomen

  reageer
 • pieter

   

  2 van de bestuurders heten ook Miermans. Hoe kan dat?

  reageer
 • Patrick

   

  Omdat het een soort familiebedrijfje was?

 • Pzaal

   

  Mooizo en blijf weg!

  reageer
 • Politiek

   

  Zowel de VVD als D66 zeggen een lokale omroep eigenlijk niet meer van deze tijd te vinden. Geldt ook voor de PVV, dus einde lokale omroep voor Almere. En meer dan terecht!

  reageer
 • TimvD

   

  Dit zag niemand aankomen bij de Gemeente blijkbaar??? Alweer het bewijs dat Miermans overal alles in gaos achterlaat en zelf met de centen weg loopt!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Het kan toch niet waar zijn dat hij met alle subsidies op vakantie gaat? De gemeente e.a. vordert het toch wel terug?

 • Kees

   

  Je gaat hier als gemeente niet over. Je krijgt per hoofd van de bevolking als gemeente wat geld van het Rijk voor een lokale omroep. Als iemand aan de voorwaarde voldoet om de licentie te verkrijgen moet je die subsidie verstrekken als die aangevraagd wordt.

 • rVe

   

  Eerst waren het de kranten die tegenwerken, nu is het de gemeente die tegenwerkt? Boefje is het, ben benieuwd naar de volgende activiteit van dhr. W. Miermans. Ik denk dat hij nu vast de gemeenteraad in wilt, de functie van Frits Huis of zo. Willem Miermans kan het zeker beter! Wij burgers mogen er van uit gaan dat de gemeente dit haarfijn gaat uitzoeken en dat er eerst maar even een loonbeslagje wordt gelegd, of een beslag op de uitkering. Jean van Dijk heeft uit solidariteit zijn functie neergelegd??? je kunt niet zomaar je functie neerleggen, er zal verantwoording moeten worden afgelegd! De accountant ook even verantwoording laten afleggen, immers die heeft toch hele mooie cijfers laten zien, of klopten die ook niet helemaal?? Voor al die onbetaalde vrijwilligers heb ik de volgende tip, kom helpen bij de voetbalvereniging of bij de ouderenzorg, niet bij VLA want daar gaat vast dhr. Miermans al aan de gang.

  reageer
 • Erik

   

  Ik heb het al vaker geroepen .. er komt gewoon weer een 'nieuwe' lokale omroep in Almere. Of Almere Omroep Stichting pakt dit op. Gemeente zal zeker weer potje uitkeren want wil het grotere potje met geld uit Den Haag eo niet missen...

  reageer
 • Wijsneus

   

  naam media36 is besmet door alle dubieuse financie, het bestuur is besmet, adverteerders zijn besmet. Alleen maar verliezers

  reageer
 • Henk

   

  Zakjes gevuld. Deur dicht getrokken.

  reageer
 • Sjon Pandoer

   

  Ben benieuwd hoe snel de AOS in het gat springt!

  reageer
 • Rutger

   

  Ach, dit zag niemand aankomen.

  reageer
 • Toon

   

  Mooi ! Wel even de gemeente terugbetalen !

  reageer
 • Kaassie

   

  Ongelooflijk dat er zo gesjoemeld kan worden met gemeenschapsgeld, terwijl velen hiervoor gewaarschuwd hadden. Zou dit een opmaak naar de afhandeling van de Floriade worden?

  reageer
 • Dirk

   

  mooi zo scheelt een hoop geld van de burgers hier

  reageer
 • Kees

   

  Dat zal tegenvallen. Nu kan iemand anders namelijk gewoon de subsidie gaan aanvragen.

 • Demo

   

  Wel even die 97000 euro aan subsidie terugvorderen gemeente Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert