'Toekomst Stadshart helemaal niet zo somber'

LELYSTAD
De toekomst van het centrum van Lelystad is helemaal niet zo somber als soms wordt gedacht. Dat zegt de nieuwe manager van het Stadshart, Ron Uyldert. Hij moet er aan bijdragen dat het centrum een positieve ontwikkeling doormaakt.

Uyldert is aangesteld in opdracht van de gemeente, vastgoedeigenaren en ondernemers. De komende tijd gaat hij zich vooral richten op marketing en promotie, de openbare ruimte en de Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dat laatste is een verplicht samenwerkingsverband voor winkeliers.

De afgelopen tijd heeft Ron Uyldert gewerkt als centrummanager in het Zuid-Hollandse Leerdam. Die stad won in het verleden de titel Beste Binnenstad 2009-2011. Door met een blik van buitenaf naar Lelystad te kijken, denkt Uyldert voor een positieve invloed te kunnen zorgen.

reacties (19)

 • Anoniem

   

  Ik wil even aangeven dat ik geen van de filmpjes op jullie website kan bekijken ik doe dit met iPhone 7 plus. Zorg aub dat het allemaal up to date is want dit is niks op deze manier.

  reageer
 • Jantje

   

  Ik denk dat de negatieve reacties op dit bericht vooral afkomstig zijn van buiten Lelystad, want daar hebben ze exact het zelfde probleem.

  reageer
 • Rob

   

  Grappig te lezen alsof Lelystad een verhaal op zich is, nou Zeewolde, en Dronten zijn met het zelfde verhaal bezig. Het verhaal is simpel de dorps/ stadskernen stralen gewoon geen sfeer uit wat vaak ligt aan de bouw en inrichting daarvan. Ander punt is dat het winkelaanbod teveel van het zelfde is van winkelketens die we allemaal kennen en er vaak uitzien als de winkel van Sinkel. Nog een belangrijk punt is de verloedering en de viezigheid in een centrum waar vaak niet tegenop te bezemen valt. Ik zou zeggen ga eens in Alkmaar kijken hoe het hoort, sfeer, diversiteit en bovenal schoon en dat is wat mensen zoeken. Een likje verf hier en een likje verf daar doet er echt niets aan af wat vaak wel gedacht wordt.

  reageer
 • Stevie

   

  Alkmaar is een mooie oude stad, zoals Delft, Kampen of Gouda. Natuurlijk is daar altijd sfeer... beetje appels met peren vergelijken.

 • Barbara

   

  Praatjes vullen geen gaatjes. Vroeger heette zo'n Manager gewoon een vertegenwoordiger in mooie praatjes die huis aan huis aanbelde om wat band of garen te verkopen.Glad gestreken pakje, beetje vettig in de nek van de brilljantine, glimmende schoenneuzen en vlotte babbels waar geen hond meer instinkt. Loper snel inrollen want je breekt je nek erover. Je komt niet recht voor de deur aanlopen maar van de zijkanten.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Volgends mij komt Ron niet uit Lelystad... succes

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keessie

   

  En daar gaan we weer... Prima hoor een centrummanager. Maar als je als Gemeente zelf ruimte verhuurt aan horeca zoals Eetalage, Monique en Winston en een Ijsssalon... terwijl andere ondernemers de hoofdprijs aan huren betalen heb je gewoon boter op je hoofd. Veel succes gewenst heer Uyldert, ik hoop dat het lukt om er iets moois van te maken.

  reageer
 • Marktman

   

  Zet maar een marktkraam neer voor elke winkel die nog bestaat, en je creëert een sfeer van weleer!

  reageer
 • Winkelier

   

  En de zittende winkelier die nog bestaat met een kraam voor z'n deur heeft het nakijken. U preekt voor eigen parochi.

 • Hihi

   

  Hij haalt er nu al zijn neus voor op.

  reageer
 • Jond

   

  Wat een verassende opmerking!! (Not)

  reageer
 • Ta

   

  Waar baseert de beste man dat dan op heeft hij al onderzoek gedaan . Ook wordt er verwezen naar Leerdam ik neem dus Aan dat hij die prijs mede heeft gewonnen want anders hoef je het niet te noemen Maar goed belofte maakt schuld dus inderdaad zet 'm op

  reageer
 • Havenaar

   

  Hele Gordiaan opdoeken. Verplaats naar de rand van het Markermeer. Dreven herstellen voor doorstroming, de groene bottleneck allee afbreken. Kortom geheel op de schop nemen. Tot op de grond toe weg ermee en opnieuw opbouwen. Ooit al onlogisch en log gebouwd, ingericht en keer op keer door zgn deskundigen verkeerd veranderd.

  reageer
 • Focus

   

  Daar gaan we weer....weer een nieuwe managers....wat is er nou eigenlijk gebeurt met het werk van die adviseur van 1.5 jaar ofzo geleden....kan ff niet meer op zijn naam komen. 1 ding weet ik wel...deze meneer heeft in ieder geval zijn centjes (en dat was niet weinig) opgestreken....en het resultaat?? 0,0 geweldig hoor gemeente. Hoe hou je je burgers tevreden. Sorry ik wil niet negatief doen maar dit soort berichten fronsen bij mij iig de wenkbrouwen.

  reageer
 • pieter

   

  a de somma van >>>>> per uur.

 • carolien

   

  Je moet er zelf wel wat leuks van maken. Positief benaderen..

  reageer
 • Albert

   

  Veel succes toegewenst, trek je niets aan van het negatieve geneuzel van een selecte groep anti Lelystedelingen.

  reageer
 • Rutger

   

  Enige redding is centrum verplaatsen richting Batavia-Stad. Uniek winkelgebied aan de oevers van het IJsselmeer, met goede horeca, water, recreatie en uitzicht. Elke cent die wordt geïnvesteerd in het huidige centrum is weggegooid geld.

  reageer
 • Rakker

   

  Dat zal ik ook zeggen met zo'n baan. Er zijn meerdere stadsmanagers geweest maar tot nu toe is het verschil nihil gebleven. Zet em op!!!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Wat kun je anders doen al je net bent aangesteld... Ik (van wc-eend) voorspel dat deze meneer ook weer snel weg is met een aardige bonus...

  reageer
 • Tom

   

  Zoveelste poging om het Stadshart van de ondergang te redden. Geef maar weer tonnen uit aan zo'n overbetaalde manager die links lult en rechts vult.

  reageer
 • Tsja

   

  En wat gaat dit nu weer kosten. Hij zal het niet voor niks doen. Zonde van het geld gaat niet lukken hier in Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert