VVD start enquête over 'taxi-oorlog'

ALMERE
De VVD vraagt aan de leden van het Almeerse raadspanel of ze bekend zijn met de regels rondom taxi's in Almere. Omroep Flevoland berichtte onlangs dat er ruzie is onder taxi-chauffeurs en dat er zelfs klappen zijn gevallen.

Het conflict draait om het feit dat er een ongeschreven regel is dat klanten altijd de eerste taxi in de rij moeten nemen. Maar dat is geen wet, dus zijn er nu enkele chauffeurs die klanten in laten stappen ook al zijn ze niet de eerste auto en daarmee de langst wachtende taxi.

De VVD vraagt nu aan de meer dan 1700 leden van het panel of een bord met regels zou helpen. Ook wil de VVD weten of klanten gebruik maken van Uber-taxiservice en of men weet dat taxi's met de ritprijs mogen stunten.

reacties (5)

 • Boels

   

  Ben redelijk vaak een taxiconsument en stap in de taxi die mij bevalt. Bij gebrek aan een bevallige taxi ga ik wel lopen.

  reageer
 • Leny

   

  Ik dacht ook dat je altijd de eerste taxi moest nemen. Taxi chauffeurs betalen een hoop geld voor hun licentie. Nu kunnen er van die snorders zo maar vandaar gaan met een rit. Dat is hopelijk niet de bedoeling.

  reageer
 • Ger

   

  Wat een onzin om de term 'oorlog' te gebruiken. Kijk eens om je heen en verder in de wereld.

  reageer
 • Emma

   

  Ik vraag me af hoeveel leden van het panel de taxi gebruiken. Zelf neem ik alleen taxi's op reis, niet in mijn woonplaats, ik heb de enquête dan ook niet ingevuld.

  reageer
 • Jos

   

  Wat een geneuzel, wet is wet, ongeschreven regels gelden niet. En wat als ik als klant graag een beetje taxi voor mijn geld wil? Kan je mij toch niet verplichten om de voorste taxi te nemen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert