Achtste landschapskunstwerk in Dronten

DRONTEN
Bestuurders van de provincie Flevoland en de gemeente Dronten willen een monument voor 100 Jaar Zuiderzeewet in Dronten realiseren. Dat is dan het achtste landschapskunstwerk in Flevoland. Dit staat in een brief die het dagelijks bestuur van de provincie aan het Dronter college heeft gestuurd.

Het idee is spontaan ontstaan in een gesprek tussen gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Ton van Amerongen. Het landschapskunstwerk moet een monument worden voor 100 Jaar Zuiderzeewet in juni 2018. De Zuiderzeewet is op 14 juni 1918 van kracht geworden en is de basis voor het ontstaan van de provincie Flevoland. Dronten heeft nog geen landschapskunstwerk en wilde er wel graag eentje, zegt gedeputeerde Rijsberman. 

"Parijs heeft de Eiffeltoren"
Rijsberman over het kunstwerk: "Het moet een iconisch werk worden dat gezichtsbepalend is voor Dronten. Zo heeft Parijs de Eiffeltoren, Lelystad de Hurkende man en dit moet dus het gezicht van Dronten worden."

Al eerder besloten Gedeputeerde Staten van Flevoland tot een onderzoek naar de komst van een achtste landschapskunstwerk in de provincie. Met dit plan komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. 

De provincie Flevoland is verantwoordelijk voor de realisatie en de kosten van het kunstwerk. Meer details over het kunstwerk, de kunstenaar en de kosten zijn nog niet bekend. Volgende maand moet er meer duidelijk zijn. Rijsberman laat weten dat er in ieder geval wordt gezocht naar een kunstenaar die het werk volgend jaar zomer klaar kan hebben. 

reacties (8)

 • Drontenaar

   

  Belachelijk idee. Zonde van het geld

  reageer
 • Flevoburger

   

  Misschien een idee voor omroep Flevoland om bij dit soort onderwerpen een poll op te zetten waar Flevolanders kort kunnen weergeven a. goed plan b. geen goed plan c. evt te besteden bedrag? Ik heb het vermoeden dat er niet veel Flevolanders op meer van dit soort ( door de burgers gefinancieerde ) dingen zitten te wachten.

  reageer
 • Jan

   

  Prachtig maar aan dat roestige yzer hebben we al veel te veel maak nu eens iets wat echte kunst is,maar het blijft weggegooid geld.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Excuses, maar heb ik het nou zó verkeerd begrepen? Naar mijn stellige overtuiging las ik na de 'plaatsing' van het Zevende Landschapskunstwerk, Pier + Horizon, waar ook niemand op zat te wachten, dat het 'wel genoeg' was met Flevolandse landschapskunst .... En nu toch dit weer. Of dient dit kunstwerk er te komen, omdat GS van de Provincie Flevoland ons wil laten zien "hoe goed het gaat met Nederland" in het algemeen en Flevoland in het bijzonder? Nog even en zo'n kunstwerk is ook nog goed voor 'de werkgelegenheid' ....

  reageer
 • LELY

   

  Maak van het Zuiderzeeplan 1892 een model op schaal en van de dijken van dat plan wandelpaden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ed voigt

   

  De Flevowand in Biddinghuizen zeer groot Kunstwerk 60 meter lang en 1.20 breed/hoog. Maak in Biddinghuizen een grote hal waar deze geexposeerd kan worden onder goede klimatolgische omstandigheden en bewaar het zorgvuldig voor het nageslacht. "Een Volk dat borduurde werkte aan de historie"

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kansloze kunstwerken waar bobo's op de een of andere manier indruk mee willen maken op elkaar. Helaas wordt er klauwen vol geld voor dit soort "kunst" betaald. Daardoor blijft de lobby bij dit soort vaak werkschuwe "kunstenaars" zo sterk.

  reageer
 • Marijke

   

  In Biddinghuizen wordt gewerkt aan het wandkleed en op de datum.van 100 jaar zuiderzeewet wordt de laatste steek gezet. Dat is toch een prachtig kunstwerk. Dus wat mij betreft komt er geld.beschikbaar om dit kunstwerk permanent ten toon te kunnen stellen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert