Achtste landschapskunstwerk in Dronten

DRONTEN • Ma 10 april 2017 | 10:44 • Maandag 10 april 2017 | 10:44
Bestuurders van de provincie Flevoland en de gemeente Dronten willen een monument voor 100 Jaar Zuiderzeewet in Dronten realiseren. Dat is dan het achtste landschapskunstwerk in Flevoland. Dit staat in een brief die het dagelijks bestuur van de provincie aan het Dronter college heeft gestuurd.

Het idee is spontaan ontstaan in een gesprek tussen gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Ton van Amerongen. Het landschapskunstwerk moet een monument worden voor 100 Jaar Zuiderzeewet in juni 2018. De Zuiderzeewet is op 14 juni 1918 van kracht geworden en is de basis voor het ontstaan van de provincie Flevoland. Dronten heeft nog geen landschapskunstwerk en wilde er wel graag eentje, zegt gedeputeerde Rijsberman. 

"Parijs heeft de Eiffeltoren"
Rijsberman over het kunstwerk: "Het moet een iconisch werk worden dat gezichtsbepalend is voor Dronten. Zo heeft Parijs de Eiffeltoren, Lelystad de Hurkende man en dit moet dus het gezicht van Dronten worden."

Al eerder besloten Gedeputeerde Staten van Flevoland tot een onderzoek naar de komst van een achtste landschapskunstwerk in de provincie. Met dit plan komen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. 

De provincie Flevoland is verantwoordelijk voor de realisatie en de kosten van het kunstwerk. Meer details over het kunstwerk, de kunstenaar en de kosten zijn nog niet bekend. Volgende maand moet er meer duidelijk zijn. Rijsberman laat weten dat er in ieder geval wordt gezocht naar een kunstenaar die het werk volgend jaar zomer klaar kan hebben. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel