Drugskotter Z181 terug in 'thuishaven'

URK
De drugskotter Z181 'Dubbele Senior' ligt in de werkhaven van Urk. Vrijdagavond werd het schip gezien toen het de haven binnenvoer. Aan boord van het vissersschip werd vorige week 300 kilo cocaïne gevonden, vermoedelijk afkomstig van een containerschip. Vier opvarenden, twee Urkers, een Pool en een Montenegrijn werden direct aangehouden. De Urker eigenaar werd even later opgepakt.

De vondst van de harddrugs volgde na een langer lopend onderzoek naar drugstransporten naar Nederland. Het viel op dat de Z181, die officieel onder Belgische vlag vaart, op vrijdagavond vanuit Harlingen uitvoer. Normaal gesproken liggen kotters dan aan de wal.

Het vissersschip werd op volle zee door de Douane en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) onderschept. Aan boord werden in een verborgen ruimte de drugs gevonden. De Z181 werd in Den Helder in een marinehaven aan de ketting gelegd. 

Waarom het schip naar Urk is gevaren is niet bekend. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie was niet op de hoogte van de verplaatsing.

De havenmeester van Urk wist te vertellen dat het schip opnieuw verzegeld is en er niemand in kan. Hij baalt er overigens van dat de Z181 in de Urker haven ligt. Drugs en Urk is een gevoelig thema. Het helpt zeker niet dat stempel kwijt te raken als de drugskotter gewoon in het dorp ligt, aldus de havenmeester.


 

reacties (16)

 • Flevogoed

   

  Tja thuishaven Urk lijkt mij onlogisch , er staat immers een grote Z voor het nummer op de romp en geen UK . Dat de eigenaars Urkers zijn is wat anders maar daar kan het schip niks aan veranderen .

  reageer
 • Pietertjen Post

   

  Ze hadden hem gelijk naar de hoogovens moeten varen

  reageer
 • Ho

   

  Thuishaven! Volgens mij is dat Zeebrugge.

  reageer
 • Schip zit netjes in de verf, daar is niets mis mee. Wie heeft de boot vanaf Den Helder naar Ukr gevaren? En wie heeft hem daar dan weer verzegelt?

  reageer
 • Knielus

   

  Het lijkt mij dat u zelf eens op onderzoek uitgaat , het is een groot raadsel wie er zomaar die kotter bestuurt . Misschien Jack sparrow met z'n bemanning ??

 • van ee

   

  grappig dat het poldernieuws alleen over dat kottertje gaat.. die kan dr ook nix aan doen.. hoor nix over het containerschip verder....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees

   

  Tja, havenmeester, alles wat illegaal is kan een hoop ellende veroorzaken...dus zulke mensen moet je weren van de Urker haven!

  reageer
 • Oké

   

  Wat een geweldige havenmeester! Drugs en Urk zijn een gevoelig thema! Maar het wel even weer benoemen voor een krant dat kan wel. Als hij nou gewoon je met zijn eigen beroep bemoeit, kan heel Urk verder met zijn leven, en had amper niemand geweten dat die kotter op Urk ligt

  reageer
 • Realist

   

  Havenmeester in dienst van de gemeente die zulke uitspraken doet? Ga er van uit dat hij maandag een functioneringsgesprek heeft.

  reageer
 • Alfred

   

  Helemaal mee eens. Havenmeester heeft trouwens geen verstand van zaken zit heel de dag maar op zijn kantoortje sigaren te roken en verdienen wat hij doet, voor de rest een grote mond en commentaar geven.

 • Klaas jelle

   

  Jammer dat het schip niet getorpedeerd is door de marine, zou een mooi oefendoel zijn voor zowel de marine als de luchtmacht.

  reageer
 • Polderaar

   

  Vaartuig is ingezet voor criminele activiteiten, afpakken dus. Openbare verkoop of naar de sloop. Opbrengst kan mooi ten gunste komen van de drugspreventie.

  reageer
 • Dus

   

  Normaal gesproken worden, voor onderzoek in beslag genomen goederen, vrijgegeven. Zou de zaak dan toch iets anders in elkaar steken dan het op het eerste gezicht lijkt? Een beetje journalist onderzoekt dit....

  reageer
 • Dus

   

  ...niet binnen een week vrijgegeven...

 • Jacob

   

  Wat een onzinnige opmerking weer: "Urk heeft een verleden met drugs" omroep Flevoland ten voeten uit. Vertel dan eens waar ze in de provincie niets van drugs weten. (helaas). Als het Urk betreft wordt het tich keer breed uitgemeten. Elders doen ze het met een bericht ter kennisgeving af. Kijk maar eens waar de laatste tijd wietplantages wrden gevonden...

  reageer
 • Schaapjes

   

  Ik geloof niet dat God dat zo ziet. Maar zolang 99% van de criminele berichten hier nog van de overzijde van de ketelbrug is geloof ik wel dat een goddeloos bestaan niet veel beter is. En dat niets menselijks een Christen vreemd is m Jezus is niet voor niets gestorven wij zijn allen zondig

  reageer
 • Henk

   

  Jee het is dat de havenmeester nu die link met urk en drugs weer legt. Ik had er al tijden niet meer aan gedacht maar nu hij het zegt, inderdaad. Er was iets met Urk en drugs. Havenmeester wel eens gehoord van het spelletje: denk niet aan een olifant en waar denk je dan aan........... goede PR voor uw dorp maakt u weer

  reageer
 • Dirk2

   

  Een belediging voor de gemeenschap op Urk!

  reageer
 • Adv

   

  Ik dacht dat deze marinehaven streng beveiligd was.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert