College wil drie miljoen uitlenen voor aanpak asbest

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil extra geld beschikbaar maken voor zogenaamde asbestleningen. Het College van B en W wil 3 miljoen euro beschikbaar stellen voor bewoners die het asbest van hun dak moeten laten halen.

Eerder bleek al dat er veel animo is onder de Lelystedelingen voor zo'n lening. Een half miljoen euro was binnen korte tijd helemaal uitgeleend. Asbest werd tot 1993 veel gebruikt in de bouw. De stof is kankerverweekend en daarom heeft het Rijk besloten dat in 2024 alle daken met asbest vervangen moeten zijn.

De kosten zijn in principe voor de huiseigenaren. Naar schatting hebben 1200 woningen in Lelystad asbest in het dak zitten. Het vervangen gaat eigenaren ongeveer 10.000 euro per huis kosten. De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan.
 

reacties (2)

 • JS

   

  Zorg dan ook dat echt iedereen gebruik kan maken en discrimineer niemand.

  reageer
 • Barbara

   

  Laten de gedupeerden zich melden bij de Stichting Roparun, die zamelt duizenden, zo niet miljoenen euro's geld in voor mensen NA de kanker. Misschien kunnen ze ook VOOR dat zich zoiets ernstigs voordoet in actie komen! Zou absoluut een goed doel steunen!.

  reageer
 • Wiebe filippus

   

  Een bericht over geld en Barbara is weer online. Wat denk je nu zelf dat een stichting als roparun bij gaat dragen aan asbestverwijdering? Je krijgt geen kanker van asbest op je dak. Het kan wel als je er in gaat boren en zagen.

 • Jeroen

   

  Er zijn gedupeerden, deze mensen wisten ervan, konden ook goedkoper een huis kopen. Dan hoeft roparun zoiets niets te doen, of gaat kwf de zonbebrand betalen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert