Mogelijk volgend jaar 'zwembad' in Weerwater

ALMERE
Almere krijgt misschien volgend jaar een zwembassin in het Weerwater. De gemeente Almere is in gesprek met investeerder Bun om dit voor elkaar te krijgen. Eind dit jaar moet duidelijk worden of het haalbaar is.

Deze mededeling deed de gemeente via Facebook. Ambtenaren krijgen vaak de vraag waarom de stad geen buitenbad heeft. De gemeente zegt ook niets te kunnen beloven, maar 'op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht.'

Het bassin is in de ogen van de gemeente een alternatief voor een buitenzwembad. Eind 2016 kondigde vastgoedontwikkelaar Bun aan dat hij zo'n zwembad wil realiseren. In Almere wordt al jarenlang gelobbyd voor een openluchtzwembad. Almeerders hebben meerdere keren petities opgesteld, die door honderden stadgenoten zijn ondertekend.

De gemeente vindt de exploitatie van een buitenzwembad te duur, maar staat open voor initiatieven uit de samenleving.
 

reacties (12)

 • Karel

   

  Ik probeer me zo'n gesprek voor te stellen waarin vaak (is dat echt zo?) de vraag wordt gesteld waarom er geen buitenbad is. Komt zo'n ambtenaar dan niet op het idee om te antwoorden: "Maar het Weerwater is al een groot buitenbad met vele strandjes. Helemaal gratis. Voor een buitenbad moet u natuurlijk iedere keer een kaartje kopen". Het kán in Almere, waar de gemiddelde bewoner zich zo'n kaartje niet zal kunnen veroorloven, en waarom zouden ze dat willen? Zeker niet met meerdere kinderen. Dit is weer een groot onzin idee, gedoemd om te mislukken en verpest bovendien opnieuw een stukje groen en natuur. Door het Lumièrepark is ook de bezem al gegaan. Waar is men mee bezig?!

  reageer
 • Moraalridder

   

  Gemeente geeft geen geld. Dat snap ik. Eerst de Florida en de verbouwing van de gemeentehuis. Wat een kulsmoes.

  reageer
 • Flevo

   

  Jammer dat er zo slecht gelezen wordt voor men reageert.... er staat toch duidelijk in het artikel dat dit geen initiatief van de gemeente is ..... Laten we blij zijn met mensen die dergelijke initiatieven in de stad willen ontplooien.

  reageer
 • Karel

   

  Nou, de gemeente staat te springen om vergunning te verlenen, hoor. Het is namelijk de bedoeling dat de rust van het Weerwater naar de knoppen gaat. Met de plannen Rondje Weerwater verandert dit mooie stukje in een een waar circus. Fijn voor omwonenden, vooral zo'n zwembad. De gillende en krijsende kinderen zullen ver over het Weerwater te horen zijn.

 • Flevolander

   

  Er is geen geld voor een buitenzwembad maar wel miljoenen voor een Floriade die er maar een half jaar staat wat een boelshit gelul is dit

  reageer
 • Flevo

   

  Misschien omdat dit een privé-initiatief is .....?

 • Yanet

   

  Volgens de gemeente hebben we een grote publieksprijs trekker nodig. Bouw een groot waterpark zoals je in het buitenland ziet. Met bv schuifdaken (als in een stadion) die zomers open kunnen. Heb je het hele jaar publiek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Vastgoedontwikkelaars, zijn allang verweven; om kosten wat het kost de Floriade/woonwijk tot stand te brengen! "Nu kan het plotseling wel een buitenzwembad in te plannen!" (Het is zo doorslaggevend allemaal!)

  reageer
 • Frank

   

  Lees even goed. Het is een initiatief van Bun. Een private investeerder dus en staat volkedig los van de Floriade

 • Het kan

   

  Ongelooflijk...... het houdt maar niet op in Almere. Geen geld op de bank maar geld uitgeven als water.....

  reageer
 • Wiebe

   

  Alles beter dan een chloorbak vol krijsende kinderen

  reageer
 • Silvia

   

  Buitenzwembad hoort niet in het weerwater met zoveel inwoners mag er wel een echt buitenzwembad komen in poort volop ruimte parkeerplaatsen zat kleinere plaatsen hebben er ook een behalve almere nee de floriade is belangrijker denken ook eens wat de inwoners willen voor een keer

  reageer
 • Steven Stedenwijker492821

   

  En in welk water zou men in Poort moeten zwemmen? Het weerwater is mooi central en er wonen de meeste mensen rondom. Het water is ook mooi schoon. HEt belangrijkste is dat men aan de Zuid-kant gaat zitten zodat het ook makkelijk bereikbaar zal zijn voor iedereen.

 • Mark

   

  Weet je gemeente wat duur is? De floriade die ons door de strot is geduwd. Een zwembad is wel een goed idee voor die locatie. En laat dit lekker aan een ondernemer over. Die weten wat geld verdienen is. Ambtenaren hebben daar geen verstand van. Die leven van onze belasting poet.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  De gemeenteraad is democratisch gekozen en heeft ingestemd met de Floriade plannen. Er is niemand wat door de strot geduwd.

 • Eddie

   

  Leuk initiatief zo'n bassin, doen, maar ik wil ook een buitenbad!!!

  reageer
 • Ton ten Brinke

   

  Buitenzwembad Weerwater was toch een idee van architectenbureau 70F en daar gaat Bun nu mee aan de haal?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Denkt u niet dat Bun gewoon de opdrachtgever is. Wie betaalt bepaalt. Bovendien is het een algemeen idee wat al jaren leeft. De uitwerking kan door iedere civiel-ontwerper gedaan worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert