Komt er een Maritieme Servicehaven?

URK
Provinciale Staten bespreken vandaag het plan voor een Maritieme Servicehaven bij Urk. De gemeenten Noordoostpolder en Urk hebben daar samen 7 miljoen voor uitgetrokken. Vandaag moet duidelijk worden of de provincie mee wil doen.

Al jaren wordt er gepraat over het plan om bij Urk een buitendijkse haven aan te leggen, voor het onderhouden en bouwen van schepen. Het bedrijfsleven op Urk en in Noordoostpolder wil de haven graag, omdat die honderden banen kan opleveren. Het bleek tot nu toe alleen onmogelijk om het project financieel rond te krijgen. 

Als het voorstel vandaag wordt goedgekeurd kan de haven in oktober worden aanbesteed bij projectontwikkelaars en aannemers. Mocht blijken dat de aanleg van de haven meer geld gaat kosten dan er beschikbaar is, dan kan alsnog worden besloten om het project niet te laten doorgaan. In het voorjaar van 2018 wordt definitief besloten over de servicehaven er komt.

reacties (2)

 • Polderaar

   

  Als schoolmeester Geert Post zich ermee blijft bemoeien, dan zal er nooit een bd haven komen. Schiet gewoon tekort in visie, strategie en bestuurlijke tactiek. In dat opzicht kan de burgemeester nog beter de portefeuille naar zich toe halen.

  reageer
 • Knielus

   

  Het lijkt me het beste dat u zelf per direct wethouder wordt en u openbaar uw persoonlijke probleem met geert spuit.

 • Whoknows

   

  met kans op honderden banen, t woordje kans zijn dat Nederlandse banen of wordt er hiervoor weer een blik Oostblokkers via de uitzendcontstructie opengetrokken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert