Jeans Centre vertrekt uit Stadshart

LELYSTAD
Jeans Centre vertrekt eind augustus uit het Stadshart van Lelystad. Eerder sloot de jeans-specialist, die landelijk 100 zaken heeft, haar deuren in Batavia Stad. Via een nieuwsbrief worden de klanten van de winkel aan De Promesse geïnformeerd dat Jeans Centre vanaf donderdag een maand als outlet doorgaat. In Almere en Emmeloord zijn nog Flevolandse vestigingen.

De sluiting van de winkel in het Stadshart wordt gezien als een onverwachte tegenvaller, omdat het bedrijf bekendstaat als een sterk merk. Bovendien is het consumentenvertrouwen door de economische opleving aanzienlijk gestegen. Samen met The New Yorker en The Sting was Jeans Centre de afgelopen jaren de belangrijkste verkoper van de A-merken op het gebied van populaire kleding in het hart van het centrum.

De directie van Jeans Centre kon nog niet reageren.

reacties (8)

 • Moraalridder

   

  Gaat niets boven Internet shoppen. Winkelen kost veel tijd en geld. (P kaartje). Ook is het aanbod minimaal

  reageer
 • Steven

   

  Ik heb een goed idee; laten we nog meer parkeergeld vragen. Die bezoekers komen toch wel.....

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het was al vreemd dat zo'n goed lopende winkel uit Bataviastad moest vertrekken (gedwongen). Ik kocht er altijd mijn Levi's Het zag er net zo goed uit als een Levi brand store in grote steden van Europe. Dus wat was het bezwaar? IN winkelstraten zijn deze zaken bijna niet meer te runnen door de aanhoudende kopersstaking waarbij iedereen maar op afstand zit te kopen waarbij de huur wel blijft alsof de winkelstraat ieder weekend vol zit.

  reageer
 • R.Rebel

   

  Ik Vind het Jammer dat Jean center weg gaat Voor. Je weet is allés weg Ik Vind Geen stad meer het lijkt meer een dorp zijn wij de hoofstad of hoofd dorp in Plaats van de,stad Heeft lucht Lelystad Heeft leegstand

  reageer
 • Rinus

   

  Een extra boompje en wat plantebakken had echt geholpen om deze winkel te behouden, hahaha. CDA gaat vast iets roepen over bruisend en de CU over legoland, hahaha. Accepteer dat de (keten)winkels het niet redden zonder omzet. De gouden tijden zijn nu voor de internetwinkels.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Weer een winkel leeg. Dit krijg van de veel te hoge huren en het betaald parkeren.

  reageer
 • Tuuk

   

  Leegloop heeft niets te maken met parkeergeld en hoge huren! In Amsterdam betaal je de hoofdprijs voor een uurtje parkeren. En wat denk je dat de huur doet in de Kalverstraat? De huur van de Promesse is dan echt voor niets vergeleken met de Kalverstraat! Het ligt aan de mens zelf. De mens zelf koopt liever vanaf zijn luie stoel, want stel je voor je moet naar de stad daar word je moe van!!! De mens maakt dus zelf de winkelketens stuk!

 • .\/\/.

   

  Mensen bestellen via internet. De fysieke winkel is gewoon op zijn retour. Wen er maar aan.

 • Den

   

  Frustratievol gezever! Alsof je in andere steden niet moet betalen... Het licht veel meer aan de koopkracht en cultuur van de Lelystad. Blijkbaar zijn de gemiddelde Lelystedelingen te weinig spijkerbroeken kopers.

 • HH

   

  Ach, moet nog maar zien of The New Yorker en The Sting wel blijven. Er komt weinig koopkrachtig publiek in het stadshart, en het stadshart is ook totaal niet boeiend om te zijn. En de gemeente komt alleen maar met lapmiddelen die echt geen extra publiek trekken, zoals 'groen' (ja, dat kunnen we echt nergens anders zien in deze stad). Dat moet de gemeente zelf weten, maar dan ook niet mekkeren dat het stadshart leegloopt en het betaald parkeren geen zin meer heeft.

  reageer
 • Tuuk

   

  Koopkracht heb je voor NewYorker niet nodig! Tshirtjes kosten daar maar hooguit 10 Euro! Dat zijn andere prijzen als die van Sting en JC die zijn/ waren duurder!

 • Stevie

   

  Je hebt gelijk, lapmiddelen. Alleen bij de verbouwing van het stadhuis is men rigoreus te werk gegaan...

 • DJ

   

  Helaas valt het niet te vermijden dat in deze tijd winkels gedwongen moeten sluiten. Met minder winkel wel de kracht en focus voor diegene die wel open kunnen blijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert