Nog een paar weken speuren naar vleermuizen

LELYSTAD • Di 22 augustus 2017 | 0:09 • Dinsdag 22 augustus 2017 | 0:09
Nog een kleine maand wordt er in Lelystad 's nachts en 's ochtends vroeg gespeurd naar vleermuizen. Dat gebeurt allemaal door Landschapsbeheer Flevoland, in opdracht van de gemeente. 

In Lelystad zijn namelijk verschillende wijken waar huizen met asbestdaken staan. En die daken moeten de komende jaren gesaneerd worden. Dat mag alleen als er onderzocht is of er beschermde diersoorten zich nestelen, zoals mussen of dus vleermuizen.

Deskundigen van Landschapsbeheer zijn ‘s nachts met speciale apparatuur in de wijken te vinden. De audio-apparatuur zet de hoge tonen van de vleermuizen om in hoorbare geluiden. De medewerkers van Landschapsbeheer brengen aan de hand daarvan in kaart hoe het met de vleermuispopulatie gesteld is. Landschapsbeheer heeft al laten weten dat in de wijk de Haf de vleermuizen niet voor problemen gaan zorgen

De aanwezigheid van vleermuizen betekent niet automatisch dat er niet aan de daken gewerkt mag worden. Wel moet er dan een plan van aanpak worden opgesteld waarin rekening wordt gehouden met de dieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel