'Geld voor familie Nieuwenhuizen staat op rekening Buitenboys'

ALMERE
De 20.000 euro die bedoeld is voor de familie van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen staat gewoon op de bankrekening van de Almeerse voetbalclub SC Buitenboys. Dat zegt oud-voorzitter Rob Mueller. Volgens hem klopt het niet dat bij de benefietwedstrijd in 2013 ter ere van Nieuwenhuizen zoveel onkosten zijn gemaakt dat het geld weg is. 

Geld op na rekeningen
Mueller reageert daarmee op uitlatingen van de huidige voorzitter van de club, Richard Langeveld. Die zegt dat er nergens op papier staat dat de familie nog geld krijgt. Mueller zou die toezeggingen volgens hem hebben gedaan, terwijl er geen geld meer was. Na de benefietwedstrijden kwamen er volgens Langeveld onder meer rekeningen binnen voor de huur van het stadion, voor sponsorborden en voor de beveiliging. En bleef er niets meer over. Mueller was destijds nog geen voorzitter maar secretaris bij de club. 

Benefietwedstrijd
Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Na de dood van Nieuwenhuizen werd er een benefietwedstrijd gehouden in het stadion van Almere City FC. Destijds werd bekend gemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht. 

Familie schakelt advocaat in
In 2015 is volgens Mueller 20.000 euro uitgekeerd aan de familie dat door de benefietwedstrijd is opgehaald. Eenzelfde bedrag zou worden uitgekeerd wanneer twee zoons van Nieuwenhuizen uit huis zouden gaan. Maar toen dat geld onlangs werd opgeëist, weigerde Buitenboys te betalen. De familie heeft advocaat Yehudi Moszkowicz ingeschakeld om de 20.000 euro alsnog te krijgen.

Smaad en laster
Rob Mueller zegt dat het geld voor de familie Nieuwenhuizen nog op de rekening van de club stond toen hij eind vorig jaar als voorzitter vertrok. "Wat het huidige bestuur met het geld gedaan heeft is mij uiteraard niet bekend", schrijft Mueller in een verklaring. Hij beschouwt de uitlatingen van de huidige voorzitter als ernstige smaad en laster. Hij laat zijn advocaat kijken naar juridische mogelijkheden.  

reacties (10)

 • Antje Ha

   

  Het ontgaat mij waarom dat geld niet direct is overgedragen. En waarom worden bedragen afhankelijk van het uit huis gaan??? Waar bemoeit men zich mee?

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Zonder respect geen voetbal........

  reageer
 • Gerard

   

  Grote financiële warboel bij deze club, wel 10.000 uitgeven aan een kampioenschap van het eerste team omdat je van de 4e !!!!!!!!!! Klasse promoveert naar de 3e klasse, verlies lijden op de herbouw van de kantine, rekeningen van het sportpaleis voor reserveshirts !!!!!!!!! Kascommissie die geen duidelijkheid kan scheppen over de huidige situatie, leden die al 3 jaar lang 10 euro extra contributie betalen voor een aanbouw die er nooit gaat komen, wederom geen decharge verleent, dan weer de ene voetbalschool, dan weer de andere. Helaas heeft het allemaal met geld te maken, onduidelijkheid hoeveel mensen er in vaste dienst zijn, volgens de kascommissie staat de hoofdtrainer niet op deze lijst alleen de dame achter de bar. Komt de trainer voor niets ? Vrees dat eerdaags ook de belastingdienst een keer binnenkomt, waar ligt de toekomst van deze club, of is er nog wel een toekomst voor deze campingclub. Niet zolang de persoonlijke vete tussen de oud bestuurder en het huidige bestuur wordt uitgevochten over de rug van de club, ( lees leden )

  reageer
 • Piet

   

  Ik kan me heel goed voorstellen dat de hoofdtrainer niet op de loonlijst staat. Dan gaat het waarschijnlijk om een flexcontract (ZZP). Trainers worden meestal per seizoen aangenomen en weer verlengd of weggestuurd. Je bent dan gewoon niet in loondienst bij de club maar krijgt betaald zodra je je factuur stuurt.

 • Rob

   

  Een triest bestuur

  reageer
 • piet

   

  Wat is dat toch met die clubs in Almere. Het is vrijwel overal een bende met dit als dieptepunt man man man. Zeer onbeschoft bestuur en weinig empathie voor de familie blijkt wel. Als je kind er op zit per direct er vanaf halen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Wat een leugens allemaal bah . Er is namelijk geen stadionhuur betaald, deze werd namelijk ter beschikking gesteld door almere city en.ook de beveiliging en alle andere medewerkers van almere City hebben gewerkt op vrijwillige basis.Er was op dat moment trouwens nog een andere voorzitter bij buiten boys .Marcel oost misschien kan hij enige duidelijk heid verschaffen . Meneer Meuller en de huidige voorzitter zaten toen nog samen met Marcel oost in het bestuur hij kan misschien de waarheid vertellen, schandalig dat dit op deze manier gebeurt en deze heren pinokkios uit de droom helpen.

  reageer
 • Ben

   

  Ga nu niets aan Dhr. Oost vragen. Kijk eens waarom hij bij Sporting ALMERE het veld moest ruimen.

 • Ron

   

  Bestuur of oud bestuur schaam je

  reageer
 • Jordi

   

  Even de bankgegevens en de zg "kasstukken" erbij halen en alles zal per ommegaande veel duidelijkheid geven. Het gespeculeer cq geroddel zal per direct verminderen en de organisatoren van toen worden niet onnodig met pek ingesmeerd.Wat ik verder niet begrijp is dat de "begunstigde" familie tot driemaal toe is uitgenodigd voor een gesprek en daar geen gehoor aan geeft, maar wel het theater opzoekt.

  reageer
 • Buitenstaander

   

  Opmerkelijk verhaal van Mueller, je laat als oud bestuurder toch geen 20k op een lopende betaalrekening staan. Zoiets wat voor nabestaanden bestemd is zet je toch apart op een deposito/ spaarrekening. Vervolgens neem je afscheid bij een club en licht je het nieuwe bestuur niet eens in.

  reageer
 • HH

   

  Met een kloppend kasboek maakt het niet uit waar het geld staat. Rente krijg je op een spaarrekening toch ook niet echt. En als vereniging kun je niet zo makkelijk allerlei rekeningen openen. Als de lopende verplichting maar in de boeken gezet wordt. Het echt rare verhaal is dat er bij een benefiet in ene achteraf stadionhuurkosten en beveiligingskosten gemaakt zouden zijn. Dat gelooft geen mens. Maar het bestuur kan ongetwijfeld de facturen laten zien. En de opdrachten op basis waarvan die verplichtingen verschuldigd zouden zijn. En er is natuurlijk ook geen sprake van een geldstroom of andere geleverde diensten terug van Almere City naar Buitenboys. Wie vraagt de boeken even op?

 • Flevoburger

   

  Links of rechtsom , het is bedroevend om dit ( met in je achterhoofd een dood getrapte grensrechter) zo op een digitaal forum te moeten lezen. Lijkt mij dat je als bestuur van zo'n club er alles aan doet om de zaken netjes " op te lossen" . Het is maar net hoe beschaafd je bent hè.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert