Buitenboys wil van beslaglegging af

ALMERE
Voetbalclub Buitenboys uit Almere heeft een advocaat in de arm genomen om te proberen de beslaglegging op de tegoeden en inventaris van de club op te heffen. Dat zegt voorzitter Richard Langeveld. 

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft namens het gezin Nieuwenhuizen via een rechter beslag laten leggen. Dit omdat er onenigheid is ontstaan over geld dat het gezin zou krijgen na een benefietwedstrijd in 2013. Die wedstrijd werd gehouden om geld in te zamelen voor de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die overleed na een mishandeling op het veld in 2012.

Ruzie over opbrengst
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld, de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen en eist nu ook de rest op. Volgens voorzitter Richard Langeveld van Buitenboys krijgt de familie zeker nog het bedrag waar ze recht op heeft, maar is er onduidelijkheid over hoe hoog dat bedrag is. De administratie van destijds is een warboel en de club is nog bezig met uit te zoeken welk bedrag de familie nog zou moeten krijgen. Dat is sowieso een stuk lager dan de ruim 20.000 euro waar de nabestaanden nog aanspraak op willen maken, aldus Langeveld.

Rekeningen kunnen niet worden betaald
Omdat er nu beslag ligt op het geld van Buitenboys, kan de club de rekeningen niet betalen aan bijvoorbeeld de KNVB of de gemeente. Daarom hoopt Buitenboys dat het beslag zo snel mogelijk wordt opgeheven. 

Juridische strijd
Op 22 september dient er een kort geding over het geld dat de familie nog eist van de club. Advocaat Moszkowicz kondigde ook aan dat de familie Nieuwenhuizen aangifte gaat doen van verduistering van een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd. 

Donderdagavond zou de advocaat van Buitenboys met een verklaring komen over de laatste ontwikkelingen, maar voorzitter Langeveld laat weten dat dit niet doorgaat. De club neemt meer tijd om zaken op een rij te zetten.

reacties (11)

 • Jon

   

  Ik lees iedereen over oude bestuur.... maar het huidige bestuur is en was ook het "oude" bestuur...

  reageer
 • Astrid

   

  Precies!!!! Alleen dicatator mr mueller is weg.... en dat pikt hij niet... enige wat hij wil is dat er een heel nieuw bestuur komt

 • Bert

   

  Al die jaren geen deugdelijke kascontrole ? ALV verleent al die jaren wel decharge ? Dan is de ALV mede verantwoordelijk voor het gevoerde financiële beleid. Ik overweeg lid te worden van die club, enkel en alleen om de jaarrekeningen van de afgelopen 7 jaar eens grondig te bestuderen.

  reageer
 • jammer

   

  Het klopt aan geen kanten maar goed.. waar we voorbij gaan waar is die 60.000 euro gebleven die door de rechter toegewezen is aan de familie. daar hoor je niks van

  reageer
 • Ferry

   

  Schandalig,wederom weer een goede reclame voor het almeerse amateurvoetbal.

  reageer
 • Ro

   

  Ik ben benieuwd wie van de betrokken partijen als eerste de media heeft benadert ik dit "verhaal".

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lies

   

  Als er geld in het spel is, is er altijd gedonder!

  reageer
 • Tuuk

   

  Het nieuwe bestuur is wel degelijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de financiéle wanorde! Zij hebben alles maar dan ook alles overgenomen dus ook de niet kloppende boekhouding!

  reageer
 • Jordi

   

  Natuurlijk is het nieuwe bestuur verantwoordelijk,maar het zou het oude bestuur te prijzen zijn geweest als ze de lijken in de kast even hadden gememoreerd, niet alleen bij de overdracht maar ook tijdens de talloze ledenvergaderingen. Ze doen nu net dat tijdens hun bewind de zaken 100 % inzichtelijk waren. Geeft aan hoe hypocriet het oude bestuur in deze staat, stelletje struisvogels.

 • Theo

   

  De mishandeling die leidde tot het tragisch overlijden van een zeer betrokken vrijwilliger, echtgenoot en vader is in 2012. De benefietwedstrijd is in 2013 gehouden. Nu, 2017, lees ik: "De administratie van destijds is een warboel en de club is nog bezig met uit te zoeken welk bedrag de familie nog zou moeten krijgen. Dat is sowieso een stuk lager dan de ruim 20.000 euro waar de nabestaanden nog aanspraak op willen maken, aldus Langeveld." Eh..., vraagje: als de administratie toen een warboel was en kennelijk nog steeds is (de club is immers nog bezig e.e.a. uit te zoeken) hoe kan je dan wel weten dat het minder dan 20.000 euro is? Waar baseer je dat dan op? Eh..., nog een vraagje: de club heeft vast ieder jaar een ALV. Heeft de penningmeester ieder jaar decharge gekregen? Wie zaten er in de kascommissie dan? Eh..., laatste vraagje: is van een gedeelte van het verdwenen geld boter gekocht? Zo ja, hoeveel mensen hebben dat vervolgens vrijwillig op hun hoofd gesmeerd? Nog één TIP voor Buitenboys: maak eens publiekelijk excuus naar de familie van Richard Nieuwenhuizen voor de bedroevende afhandeling van dit alles. En zorg daarna als de bliksem dat deze zaak met respect voor het slachtoffer en zijn nabestaanden afgerond wordt!

  reageer
 • Jansen

   

  Eindelijk iemand die zinnige dingen schrijft Vraag of Theo zich aanmeld bij Buitenboys om de hele bende in kaart te brengen en vervolgens te laten afwikkelen Wedden dat het wordt opgelost

 • Hytr

   

  Kortom, het bestuur is koortsachtig op zoek naar bonnetjes en facturen. Wat een bende daar zeg. Misschien moet de FIOD dit verhaal eens oppakken.

  reageer
 • Piet

   

  Wel jammer dat misschien de leden de dupe er nu van worden. Misschien een extra stok voor de deur om zo snel mogelijk weer licht in deze club te krijgen en openbreken te spelen met de leden. Tevens vind ik het wel jammer dat er een man is overleden toen hij zich inzette voor de club waar nu zoveel opspraak is. Heeft dit gezin niet genoeg geleden vraag ik me dan af.jammer jammer jammer. Ben wel blij dat ik een paar jaar terug niet naar buitenboordmotor ben gegaan als trainer. Zonde van zo'n toch wel mooie club.

  reageer
 • HH

   

  De leden hebben misschien wel jarenlang te weinig contributie betaald, omdat de club geld gebruikte dat niet van de club was. En de leden zijn ook zelf verantwoordelijk voor het kiezen van het verenigingsbestuur. Leden zijn dus niet de dupe, maar medeverantwoordelijk voor deze puinhoop.

 • Oh oh Piet

   

  Bijna net zo jammer als niet even je autocorrectie te checken.

 • De Advocaat

   

  Beste Heer Langeveld als uw zo vriendelijk wilt zijn om het rest bedrag over te boeken laten we het beslag opheffen ,betaald uw niet ? dan is het uw probleem dat de rekeningen niet betaald kunnen worden . vriendelijke groet .

  reageer
 • CT

   

  Beste bestuurders, jullie kunnen via de bank een deposito regelen die pas beschikbaar komt als jullie er gezamenlijk uit zijn. Hier zal op zeker de rechtbank het beslag op heffen. Immers is er nog geen wettelijk vonnis dat u dient te betalen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert