"Uitspraak rechter over tijgermug is onbegrijpelijk"

FLEVOLAND
Stichting platform Stop invasieve exoten vindt het onbegrijpelijk dat bandenhandelaren geen maatregelen hoeven te nemen tegen de eventuele aanwezigheid van tijgermuggen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven deze week bepaald. De muggen zitten soms in partijen tweedehands banden die uit Azië worden geïmporteerd. 

Verzoek afgewezen
Het platform had om maatregelen gevraagd, omdat de muggen besmettelijke ziekten kunnen overbrengen. Daarbij was een beroep gedaan op de Warenwet en op het beschermen van de consument. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft het verzoek van het platform afgewezen. Wilfred Reinhold, voorzitter van het platform: “Het CBb is de hoogste instantie die hierover oordeelt, we kunnen dus helaas niet verder in beroep.” 

Geen gevaar voor consument
Het college stelt dat op grond van de Warenwet geen verplichting kan worden opgelegd aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de groothandel tot maatregelen te dwingen. Dit omdat er geen gevaar bestaat voor de consument.

reacties (6)

 • Ikke

   

  Die worden vermalen tot rubberkorrels en uitgestrooid over de kunstgrasvelden. Zie bericht hieronder over dat onderwerp.

  reageer
 • Beth

   

  Als het kalf verdronken is gaat men de put dempen. Maar dan is het absoluut TE LAAT.

  reageer
 • Logisch nadenken?

   

  Ik zou zeggen alles wat de natuur met zich meebrengt gewoon toelaten. Geen vaccinatie geven aan deze rechters gewoon de natuur zijn werk laten doen.

  reageer
 • Gerretsen

   

  Kan iemand mij vertellen waarom wij oude autobanden uit Azie naar Nederland verslepen? Is dat om deze te ruilen tegen eieren die we blijkbaar naar Singapore transporteren. Net als het flessenwater van Kruidvat dat ook uit Azie schijnt te komen.

  reageer
 • Boels

   

  Deze mug staat op de EU-lijst van uitteroeien exoten. Telefoontje naar Brussel zal wel volstaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willemsen

   

  Ik dacht dat ook de bestrijding van de Japanse duizendknoop en Kaukasische berenklauw ook niet door de overheid behoeft te worden uitgevoerd. Wacht maar totdat we overwoekerd zijn door die planten. Met name die Japanse duizendknoop is een zeer moeilijk te bestrijden plant.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert