Leefbaar wil betere lokale journalistiek

ALMERE • Do 21 september 2017 | 20:09 • Donderdag 21 september 2017 | 20:09
De Almeerse politiek heeft donderdagavond gesproken over een impuls voor de lokale journalistiek. De stad is de afgelopen tijd twee media kwijtgeraakt na het stoppen van Almere Vandaag en Media036. Het gesprek is een initiatief van Leefbaar Almere.

Tijdens het gesprek werden voorbeelden aangehaald van lokale en onafhankelijke journalistiek. Raadslid Nico van Duijn van Leefbaar denkt onder meer aan een soort mediafonds waarbij journalisten een verzoek kunnen indienen voor een project. 

Kritisch op Omroep Flevoloand
Van Duijn hoopt op deze manier dat de macht ook goed gecontroleerd wordt. Hij is ook kritisch op Omroep Flevoland, dat door de bezuinigingen flink in kwaliteit zou hebben ingeleverd. "Vroeger had je gigantische projecten met maatschappelijke onrust en zo. En jullie, van jullie organisatie, kenden elke pagina en wisten iedereen te vinden die daarover ging. Denk maar Omniworld vroeger. We hebben nu de Floriade en jullie krijgen het qua formatie gewoon niet voor elkaar om daar diepgravend en kritisch mee om te gaan en ons de les te lezen. Nou dat is niet goed."

Na het gesprek met de politiek, gaat raadslid Van Duijn werken aan een plan. Dat zou in november besproken moeten worden door de Almeerse gemeenteraad.

[https://twitter.com/JeroenOO/status/910923008419692545]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel