Buitenboys: nog 7.500 euro in kas van benefietwedstrijd

ALMERE
Volgens de kascommissie van voetbalclub SC Buitenboys uit Almere is er toch nog 7500 euro over van de opbrengst van de benefietwedstrijd voor de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen. Dat bleek vrijdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Lelystad. Buitenboys zei eerder dat het geld helemaal op was.

Twee zoons van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere eisen voor de rechtbank in Lelystad ruim 21.000 euro van de club.  

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd bij Buitenboys mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. In 2013 werd er een benefietwedstrijd georganiseerd door Buitenboys voor de nabestaanden van Nieuwenhuizen. 

Ruzie
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld; de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen. De rest zou later worden overgemaakt, en dat eist de familie nu ook.
De advocaat van SC Buitenboys zei voor de rechtbank dat hij afgelopen dinsdag nog een poging heeft gedaan tot bemiddeling. De familie heeft daar niet op gereageerd. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


 

 

reacties (14)

 • grondstof

   

  Het wordt de hoogste tijd dat de boeken door een onafhankelijk onderzoeksbureau onder de loep worden genomen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  9/10 is er een ledenvergadering waar we inzicht (?) krijgen in de financiële administrate.

  reageer
 • dw

   

  zonder respect geen voetbal. ik geef geld wat niet wordt gebruikt voor het bewuste doel, hoezo respect! ik durf niets meer te geven want het komt niet bij de juiste mensen terecht, bijzonder triest.

  reageer
 • Peter

   

  Dit is toch diefstal

  reageer
 • Hans K

   

  Een schoolvoorbeeld hoe goede doelen organisaties met hun geld om gaan. Dit heeft dan even niets te maken met een voetbalclub, maar geeft weer hoe goede doelen als Rode Kruis, Unicef, Terres des Hommes, Imca Marina en noem maar op met hun geld om gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lin

   

  Stelletje leugenaars !!! Nieuw bestuur ?? Seriues?? Jullie waren al jaren bestuur !!!

  reageer
 • Suzanne

   

  Als Buitenboys lid merk ik dat onder het nieuwe bestuur de rust, openheid en sfeer enorm is toegenomen. Heel fijn gevoel na het aftreden van Rob Mueller. Ik ben benieuwd naar de cijfers die gepresenteerd worden tijdens de BLV die is aangekondigd op 9-10. Daaruit zal blijken hoe t is verlopen en wat de gevolgen zullen zijn. Ik hoop dat de familie gewoon krijgt waar ze recht op hebben en daar heb ik vertrouwen in.

  reageer
 • frits

   

  rust en openheid ? Niets van gemerkt de laatste maanden, veel verschillende verhalen van de huidige voorzitter, dan geen geld, dan wel geld, dan weer dit, dan weer dat verhaal. Openheid ? De leden krijgen totaal geen info over de huidige situatie van de club, het is weer een klein clubje wat de scepter zwaait, en alles binnenskamers regelt. erg jammer

 • John

   

  Waar is Dan de ruim 13.000 euro gebleven. Schandalig. .

  reageer
 • Koen

   

  Al jarenlang betalen de leden extra contributie voor het financieren van een uitbouw, verlies op de herbouw van de kantine, geld verdwenen van Alpe D'huzes, geld verdwenen van de opbrengst van de benefiet wedstrijd, het huidige bestuur wil op de volgende ledenvergadering het royement aanvragen voor de voormalig voorzitter dhr. Mueller. Wordt het echter niet eens tijd om het huidige bestuur te vervangen. Of zeker eens met kritische vragen te komen vanuit de leden, dit gaat nl over de toekomst van de club. De kascommissie heeft een bedrag gevonden van 7500,00 terwijl er een aantal maanden geleden niet eens een financieel verslag gemaakt kon worden ivm onvoldoende informatie wat betreft het geld. Al jarenlang is er geen decharge verleend. Opschonen die club, bij de wortels beginnen.....

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wat jammer dat dit soort bestuursleden de rechthebbenden, de club en haar leden weer in discridiet brengen. Hopelijk zetten de leden dit bestuur volledig af.

  reageer
 • HH

   

  Wat een gegoochel met cijfers door de club. Volstrekt ongeloofwaardig.

  reageer
 • Peter

   

  Buitenboys weer negatief in het nieuws, zegt voldoende over de betrokkenen.

  reageer
 • Rob

   

  Overal waar geld mee gemoeid is😒

  reageer
 • Zo Dan

   

  Ik neem aan dat de verantwoordelijke penningmeester en voorzitter het verschil uit Eigen zak bijbetalen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert