SLOA vraagt ook uitzendlicentie lokale omroep aan

ALMERE • Di 26 september 2017 | 16:10 • Dinsdag 26 september 2017 | 16:10
De Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) heeft een uitzendlicentie aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media. Vorige week vroeg de Almeerse Omroep Stichting (AOS) ook al een licentie aan. Beide gegadigden willen de opvolger van Media036 worden. Die omroep stopte in maart.

SLOA wil minimaal vijf jaar de lokale omroep van Almere worden. De organisatie gaat uit van een nieuw concept. Ze wil al het nieuws digitaal verspreiden, zonder studio. "Door nieuwe techniek is straks iedere inwoner van Almere redacteur van de omroep. Ook is er ruimte voor vloggers, bloggers en lokale journalisten", aldus een woordvoerder. De SLOA wil in totaal 50.000 euro subsidie per jaar van de gemeente. AOS vraagt 120.000 euro. 

Hard werken
Volgens een woordvoerder van de SLOA wordt er hard gewerkt om alle plannen te overhandigen aan wethouder Frits Huis. De gemeenteraad adviseert vervolgens het Commissariaat van de Media over welke partij zich officieel lokale omroep van Almere mag noemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel