SLOA vraagt ook uitzendlicentie lokale omroep aan

ALMERE
De Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) heeft een uitzendlicentie aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media. Vorige week vroeg de Almeerse Omroep Stichting (AOS) ook al een licentie aan. Beide gegadigden willen de opvolger van Media036 worden. Die omroep stopte in maart.

SLOA wil minimaal vijf jaar de lokale omroep van Almere worden. De organisatie gaat uit van een nieuw concept. Ze wil al het nieuws digitaal verspreiden, zonder studio. "Door nieuwe techniek is straks iedere inwoner van Almere redacteur van de omroep. Ook is er ruimte voor vloggers, bloggers en lokale journalisten", aldus een woordvoerder. De SLOA wil in totaal 50.000 euro subsidie per jaar van de gemeente. AOS vraagt 120.000 euro. 

Hard werken
Volgens een woordvoerder van de SLOA wordt er hard gewerkt om alle plannen te overhandigen aan wethouder Frits Huis. De gemeenteraad adviseert vervolgens het Commissariaat van de Media over welke partij zich officieel lokale omroep van Almere mag noemen.

reacties (14)

 • Jeroen de Wit

   

  Inmiddels is ook wel helder dat Almere Deze Week een dubieuze rol speelt in de soap lokale omroep. Nadat zij eerder de StadsOmroep, RTV Almere en Media036 niet als partner wenste, doch vele negatieve berichten plaatsten over alle initiatieven welke vervolgens stukliepen door negatieve berichgeving, staat Almere On Air van de AOS er blijkbaar beter op getuige de banner op de website van deze omroep http://www.almereonair.nl/

  reageer
 • Berend

   

  Snap ik het nog? Die Henk Struik zat toch bij de AOS? Ook weer een afsplitsing door de voortdurende ellende binnen deze club?

  reageer
 • Ruud

   

  Gemeente Almere besteed je geld aan belangrijkere zaken dan een kansloze lokale omroep waar werkelijk niemand naar luistert, weggegooid geld. We hebben Omroep Flevoland en die kosten al bakken met geld en dat lijkt me meer dan voldoende!

  reageer
 • Alex

   

  En het schuiven met PBO leden op de AOS lijst is weer gestart. Minderheden; Glen Leeuwin, eerder was hij vertegenwoordiger voor Sport & recreatie / Jongeren en daarvoor minderheden. Mensen van het bestuur denken jullie dat ze bij de gemeente achterlijk zijn of zo?

  reageer
 • Wil de Zeeuw

   

  AOS vraagt 120.000? Waarvoor? Om die prullaria die ze maken betaald te kunnen voortzetten? Weer zo'n ondernemer dier een slaatje uit denkt te slaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Leuk al de partijen die denken een omroep te beginnen..Ga eens samen met elkaar praten en kom tot een sterke omroep en als alle partijen dan een beetje water bij de wijn doen. heb je een Omroep waar Almere trots op is.

  reageer
 • jeroen

   

  Omg Henk Struik? Pfff

  reageer
 • erik

   

  waarom subsidie?zender en antenne ergens neer zetten,thuis via een stream plaatjes en nieuws brengen klaar paar cent voor de stroom wat de zender verbruikt,en je hebt een omroep zender er bij,naam bijv vechtdalnl.nl jongens hebben vergunning gekregen mogen draaien,zender en antenne mochten ze op een hoog gebouw plaatsen,pc er naast die de stream op pikt,en de jongens achter deze omroep zitten gewoon uit hun eigen huis programma s te maken

  reageer
 • Thomas

   

  "Door nieuwe techniek is straks iedere inwoner van Almere redacteur van de omroep." Oftewel: het wordt een blog waar elke idioot iets op kan gooien, die dus helemaal kapot gespamd zal worden en volstaat met nepnieuws. Daar is geen subsidie voor nodig. De SLOA kan daar gewoon een Facebook groep voor aanmaken. Dat scheelt weer een halve ton belastinggeld.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Doe beide. Allebei ietsje minder geld.

  reageer
 • Jan

   

  Ik heb geen zin om de hobby van oude PvdA er Arie Vleugel te sponsoren. Dus kappen met deze onzin.

  reageer
 • Snoek

   

  Citaat: "Door nieuwe techniek is straks iedere inwoner van Almere redacteur van de omroep. Ook is er ruimte voor vloggers, bloggers en lokale journalisten". Komt op mij weinig professioneel over; lijkt een beetje op een veredelde Facebookpagina te gaan worden. En daar moet de gemeente Almere € 50.000,- voor beschikbaar stellen?

  reageer
 • Opa Rob

   

  Weer een omroep waar geen hond naar luisterd

  reageer
 • Kansloos

   

  Here we go again....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert