50PLUS toch in Almere verkiesbaar

ALMERE
De politieke partij 50PLUS van Henk Krol doet in Almere zeer waarschijnlijk toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat heeft het hoofdbestuur zaterdag bekend gemaakt.

Eerder zei regionaal 50PLUS-bestuurder Johan de Leeuw dat de partij zou afzien aan deelname in Almere. Het is niet bekend waarom dat nu wel gebeurt. Daarvoor was het besluit al genomen om niet mee te doen in Lelystad. 50PLUS presenteerde een lijst gemeenten waar de partij naar verwachting verkiesbaar zijn. 

Voordrachten
Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft alle voordrachten getoetst aan de aanbevelingen uit de Algemene Vergadering in juni vorig jaar. Dat heeft voor 23 initiatieven geleid tot een voorlopig positief besluit.

Friesland: Leeuwarden
Drenthe: Assen en Emmen
Overijssel: Hardenberg
Flevoland: Almere
Gelderland: Apeldoorn, Doetinchem en Nijmegen
Noord-Holland: Amsterdam, Bergen en Gooise Meren
Zuid-Holland: Den Haag en Rotterdam
Zeeland: Hulst en Terneuzen
Noord-Brabant: Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg
Limburg: Maasgouw, Maastricht en Sittard/Geleen

Kandidatenlijsten
In de komende weken worden in alle deelnemende gemeenten de leden geraadpleegd over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.
 

reacties (6)

 • Rob

   

  Zucht... 50+ en AP Opa... stop dit gedoe. Opheffen jullie praatclubjes en aansluiten bij een van de andere wél constructieve partijen.

  reageer
 • de ingeweide

   

  Wat gebeurt hier. De 50plus fractie in de Staten staat in zijn hemt, Leuc wilde samenwerken met 50Plus en gaat nu in Lelydorp met andere partijen samenwerken. De APOPA in Almere had een overeenkomst met 50Plus Flevoland voor samenwerking in 2018 met 50Plus en gaat nu op eigen kracht de verkiezingen in en het bestuur van 50Plus Flevoland is voor 80% afgetreden inclusief de voorzitter en de vicevoorzitter. In Almere zijn alle actieve 50Plus leden toegetreden tot OPA en de OPA gaat landelijk opereren. Op de lijst van 50Plus Almere komen gelukszoekers en voorbijgangers waaronder één persoon die ook nog eens de gemeente Almere bedreigt met procedures. Dan gaat een trouw en gewaardeerd lid van Leefbaar Almere ook nog eens op de lijst van 50Plus Almere staan. Welk ego van 50PLUS bewerkstelt dit? En nu gaat 50Plus in Almere concurreren tegen een collega ouderen partij dwars tegen hetgeen de LV van 50Plus heeft bepaald? Nou, hier is iets helemaal ziek.

  reageer
 • 50+ = 50-

   

  Ik verhuis naar Utrecht....

  reageer
 • de ingeweide

   

  Dat wordt leuk. Op de lijst van 50PLUS Almere komt Marc v Rooij. De verkoper van de Floriade aan de gemeente Almere. Dus moet 50PLUS voor de Floriade zijn. De ingeweide weet dat 50PLUS Flevoland tegen de Floriade is. Wat nu? Crisis in de fractie? Dat is snel!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Maakt mij niet uit welke partij, diegen die tegen floriade is krijgt mijn stem.

  reageer
 • Jaap Jansma

   

  Helemaal met je eens. Mijn stem gaat alleen naar een partij die tegen de Floriade is. Wat we de afgelopen jaren hebben geleerd is dat Leefbaar Almere slechts een linkse afsplitsing van Groen Links is, een partij die totaal geen interesse heeft in de leefbaarheid van Almere. Ik hoop dat deze club (LA) bij de volgende raadsverkiezingen in maart 2018 volledig wordt weggevaagd.

 • Frits H.

   

  Kortzichtig gewauwel.

 • laat alle reacties zien
 • JAB

   

  Zo te zien zijn ze in Groningen verstandig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert