Eigenaar Golfslag: gesprek met wethouder cruciaal

EMMELOORD
Eigenaar Roel Hindriks van de Golfslag in Emmeloord verkoopt het pand als het gesprek met wethouder Suelmann volgende maand teleurstellend verloopt. Als er dan geen schot in de zaak komt, is voor Hindriks de maat vol. Hij zal dan geen appartementen meer in het voormalige verzorgingshuis bouwen, maar de zaak te koop zetten. 

Gegadigden
Er zouden zich al meerdere gegadigden hebben gemeld, die het markante gebouw willen kopen. Op dit moment mag de eigenaar het echter nog niet van de hand doen. Dat heeft te maken met een antispeculatiebeding. Vanaf november is Hindriks vrij om te doen wat hij wil. 

Vertraging
De ondernemer uit Urk kocht de Golfslag een jaar geleden om er appartementen van te maken. Dit plan loopt grote vertraging op. Volgens de eigenaar komt dat door de hoge eisen die de gemeente stelt. Het gesprek tussen hem en de wethouder begin november moet de zaak vlottrekken. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan zal het alsnog minstens een jaar duren voordat de grote verbouwing van start kan gaan, zo verwacht Hindriks. 

reacties (13)

 • Wim

   

  De gemeente moet noet zo lopen zeiken wees blij dat iemand er iets nuttigs mee wil doen . Alles beter dan slopen van dit markante gebouw in Emmeloord .

  reageer
 • Pzaal

   

  Als ik de gemeente was zou ik niet zo moeilijk doen. Wees blij dat er iets mee gebeurd. Anders heb je een leeg gebouw wat alleen maar verder verpauperd.

  reageer
 • M.H.

   

  Er is toch veel behoefte aan starterswoningen? Het lijkt mij juist goed dat niet alleen Mercatus de markt van starterswoningen beheerst. Mercatus en de gemeente kunnen wel erg goed met elkaar overweg.

  reageer
 • Gerard

   

  Toe maar hij hoopt natuurlijk dat het vastloopt, zodat hij het kan verkopen met dikke winst

  reageer
 • Albert

   

  voel het volgende ‘polder hoofdpijndossier’ al weer aankomen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderaar

   

  Kom er iedere dag langs. Het slopen en strippen gaat nu niet echt professioneel. Scharrelaars! Denk dat de hoge eisen van de gemeente niet het probleem zijn, maar de regelgeving zoals het bouwbesluit. Meneer wil goedkoop appartementen bouwen, maar een en ander moet wel aan de bouwkwaliteit voldoen. En dat kost nu eenmaal meer geld...

  reageer
 • Johan Gr

   

  Geloof totaal niet in dit project. Lijkt mij onmogelijk om in zo'n oud pand appartementen te bouwen die aan de eisen van deze tijd voldoen.

  reageer
 • Wallander

   

  Hij zit er door, proef je gewoon!

  reageer
 • lezer.

   

  Haha. Hindriks heeft geen geld meer om te bouwen. Het bekende afschuifsysteem begint. Jammer hoor.

  reageer
 • Kees

   

  Je mag blij wezen dat dit er komt voor starters en het is betaalbaar. Ik ben er ook makkelijk in. Gemeente moeilijk doen? Verkopen en laat de gemeente maar huizen neerzetten voor al die starters die nergens heen kunnen.

  reageer
 • Arnold

   

  Wat goed dat de gemeente hoge eisen stelt. Rotzooi hebben zakkenvullende ontwikkelaars en vastgoedbezitters 603al genoeg neergezet. Op Urk hebben ze het Urkerhart..... vreselijk. Laten we de standaard hoog houden voor dit soort gebouwen. Gemakkelijk goedkoop zakkenvullen doen ze maar ergens anders

  reageer
 • stop

   

  Iets vlot afhandelen bij ambtenaren??? We hebben het allemaal wel eens ondervonden dat zoiets onmogelijk is, ze moeten alles eerst toetsen aan de regeltjes, regeltjes regeltjes, welke totaal niets bijdragen aan het gestelde doel, maar het zijn regeltjes en dus....blijven we de burger frustreren met hun regeltjes..

  reageer
 • Schaapjes

   

  Wat een vreemd verhaal. Ik zeg gauw slopen voor je een tweede poldertoren hebt

  reageer
 • Hannes

   

  In alle bescheidenheid; dan houdt men tenminste de schaapjes op het droge!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert