CU-politicus Siepel stapt na vijftien jaar uit Staten

FLEVOLAND
Statenlid Roelof Siepel (ChristenUnie) verlaat eind dit jaar de provinciale politiek. Hij kondigt zijn afscheid aan in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Siepel is het langst zittende Statenlid, met bijna vijftien dienstjaren. Hij was zes jaar fractievoorzitter voor de ChistenUnie en twee keer lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen.

De Drontenaar vindt de doorloopsnelheid van politici tegenwoordig te hoog. Volgens Siepel heeft de provinciale politiek behoefte aan mensen met dossierkennis, die bedreven zijn in het politieke handwerk.
 

reacties (6)

 • Ger

   

  Wanneer je geen enkele interesse voor politiek, is het niet vreemd dat je Roelof niet kent. Niet mijn partij, maar goede kerel.

  reageer
 • Tiep

   

  De heer Siepel heeft helaas gelijk kijk alleen maar naar het debacle vliegveld lelystad zoals het nu lijkt moet de gehele mer worden overgedaan dit had voorkomen kunnen worden als er statenleden waren geweest die terzake deskundig waren geweest en de gedeputeerde beter hadden gecontroleerd en dan was deze blamage te voorkomen geweest

  reageer
 • HARRY

   

  Nee ik heb nooit van deze besteman gehoord Gaat vaker zo zeker bij de CU GPV

  reageer
 • Peter

   

  Ik dacht dat hij al weg was, ze hebben toch al een tijd een nieuwe fractievoorzitter?

  reageer
 • Barbara

   

  Heb me altijd al verbaasd waarom er zo snel gewisseld moet worden, het gaat meestal ten kostte van kwaliteit waar zaken om vragen die doorgezet zouden moeten worden. En wat is nu 4 jaar als je uit een opwelling gedacht hebt eens in de politiek te gaan omdat je onkruid nog steeds niet door de gemeente word gewied of je je ergert omdat er te veel gevaarlijke plekken bestaan in het verkeer waar nooit iets mee gedaan wordt, en jij daar al jaren de pee in hebt gehad. Je kunt dan eigenlijk op je tien vingers nagaan dat zulke ergernissen de volgende vier jaar ook geen doorgang zullen vinden. Zo ontstaan vervelende uitspraken en babbels over mensen als: dat het pluche zo lekker zit voor lange tijd..

  reageer
 • .\/\/.

   

  De politiek is een onzeker bestaan, en bovendien ben je voor de meesten een incompetente uitvreter. Zeker op lokaal niveau zijn politici vaak mensen met het hart op de goede plaats, die zich dag en nacht inzetten voor de burger. En wat krijgen ze? Stank voor dank.

 • laat alle reacties zien
 • Stevie

   

  Roelof Siepel, nooit van gehoord.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert