Reclassering: 'kans op herhaling bij Michael P. was groot'

ZEEWOLDE
De reclassering zou vijf jaar geleden al hebben geconstateerd dat de kans groot was dat oud-Zeewoldenaar Michael P. opnieuw de fout in zou gaan. Ook zou de officier van justitie hebben vermoed dat P, die verdacht wordt van de moord op Anne Faber,  'gestoord' was. Dat meldt RTL NIeuws op basis van rechtbankdocumenten die het nieuwsprogramma in handen heeft gekregen. 

De bewuste documenten gaan over de rechtszaak en het hoger beroep tegen Michael P. die toen werd vervolgd voor de brute verkrachting van twee meisjes in de nacht na Koninginnedag van 2010. Ook werden hem straatroven, een poging tot diefstal en verboden wapenbezit ten laste gelegd.

De oud-Zeewoldenaar werd uiteindelijk veroordeeld tot twaalf jaar cel. RTL schrijft dat het opvallend is dat de officier van justitie in 2011 vond dat Michael P eigenlijk tbs met dwangverpleging zou moeten krijgen. Dat werd uiteindelijk niet geëist, omdat P. weigerde mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan Centrum en deskundigen geen stoornis konden vaststellen.

​Michael P. werd op 8 oktober van dit jaar opgepakt in een kliniek in Den Dolder, waar hij op dat moment werkte aan een terugkeer in de maatschappij.
Het lichaam van Anne Faber werd op basis van zijn verklaring op 12 oktober gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. 
P. wordt verdacht van het verkrachten en doden van Anne Faber. Het OM onderzoekt nog of er sprake is van moord of doodslag. Ook wordt de 27-jarige man verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. 

Michael P. staat op 10 januari weer voor de rechter.

reacties (4)

 • lexxie

   

  Zolang er d66 rechtertjes zijn zal er altijd laffe slappe taakstrafjes zijn.

  reageer
 • kees d.

   

  De regel dat je niet mee hoeft werken aan je veroordeling moet worden verandert bij zware- en zedenmisdrijven. Dan moet justitie vrij baan krijgen om een verdachte te dwingen om mee te werken. Bij niet mee werken straf verzwaring.

  reageer
 • Piet

   

  Ja zou ik ook zeggen achteraf...waarom dan vrij laten rondlopen... reclassering slaat nergens oo

  reageer
 • Almeertje

   

  Opsluiten. Nooit meer vrij. Om de kosten te dekken. Misschien wat anders .... Vreselijk voor de nabestaanden. Echt diep te betreuren. Dit voor het gezin.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert