'Hoofdagent Saïd' moet 2,5 jaar de cel in

LELYSTAD
Marciano O., beter bekend als 'hoofdagent Saïd', moet 2,5 jaar de gevangenis in. Dat is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde ook TBS met dwangverpleging, maar daar zag de rechtbank 'te weinig aanknopingspunten' voor.

De Lelystedeling werd veroordeeld voor het bezit van een pistool en revolver inclusief munitie in februari in Ermelo. Ook zou hij een ex-vriendin hebben bedreigd via WhatsApp en Instagram. Verder overviel hij samen met Elman K. uit Lelystad een dealer in Amsterdam. Met geweld en onder dreiging van een vuurwapen maakten ze zijn telefoon, geld en een kilo wiet buit. Elman K. moet vanwege de beroving ook 2,5 jaar de cel in.

Hoofdagent Saïd
O. werd eerder al veroordeeld tot een half jaar cel voor het bedreigen en stalken van politieagenten op social media in 2016. Dat deed hij onder de naam 'hoofdagent Saïd. Hij droeg ook een gestolen politie-uniform. Een paar maanden later werd hij veroordeeld tot vijf maanden cel, voor het dragen van een doorgeladen wapen waarmee was geschoten in Almere.

reacties (7)

 • Henk

   

  Wat is de naam van de rechter? Dan kunnen we over twee jaar als dit trieste geval iemand heeft vermoord hem ook verantwoordelijk stellen voor deze dwaling

  reageer
 • Kareltje

   

  Ook in Nederland wordt het tijd voor "3 strikes and you're out" in combinatie met gekozen rechters. Dat werkt in de VS heel goed tegen draaideurcriminelen.

  reageer
 • Henk

   

  Mee eens! Voor niet in nederland geboren criminelen is out dan ook echt out en voor in nederland geboren criminelen (dus niet die de nederlandse nationaliteit hebben!) is het een maximum straf en evt afnemen Nederlanderschap. Als je je niet kan gedragen naar de regels van het land hoor je er niet thuis. Gebeurt in zoveel landen maar alleen nederland wil weer het sociaalste jongetje van de wereld zijn. Dit is geen rechts standpunt maar we hebben al genoeg zorg aan onze eigen criminelen

 • heeeeeel zielig mannetje...

  reageer
 • Flevoburger

   

  ze zeggen wel eens dat een hond zijn eigen nest niet bevuilt. Dit soort zielige figuurtjes verziekt hun eigen leefomgeving / maatschappij.

  reageer
 • kaassie

   

  Het is een rat die zijn nest niet bevuild...............

 • Karel

   

  Ook u leest het artikel verkeerd en wordt verleid door de verkeerde koptitel. Dit is geen kwestie van "eigen nest", dit is iemand die deed alsof hij hoofdagent was. Heeft dus niks met de politie te maken.

 • Rico

   

  Dit word weer een klassiek geval van pappen en nathouden. Na 2 jaar komt deze bandiet weer vrij, zonder vorm van effectieve behandeling en is dan helemaal in en in kwaad gemaakt. Dan sneuvelt er iemand en dan pas worden er daadwerkelijk maatregelen getroffen. Waar hebben we dat eerder gezien ? Iets met Zeewolde. Ik ben niet voor lange straffen, maar meer voor effectief behandelen. Deze man is een gevaar en dat tij moet gekeerd worden. brommen word niemand beter van. Liefde is de sleutel tot heling van bijna elke psychische afwijking tov. de norm. Wanneer ziet men in dat het huidige systeem niet werk, maar juist het hele justitiële apparaat in stand houd. Er is een compleet vernieuwd en herziend zienswijze voor nodig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Veel te milde straf, ook gezien zijn historie. Verder pleit ik voor aanpak van de kop van dit artikel. Zelfs 'hoofdagent' tussen aanhalingstekens kan door de snelle lezer verkeerd worden geïnterpreteerd. Gewoon het beestje bij de naam noemen: Nepagent, fakeagent, namaakagent, imitator, want meer is het niet.

  reageer
 • Jond

   

  Dat is twee en een half jaar te kort....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert