'Hoofdagent Saïd' is uitgeprocedeerd

LELYSTAD • Di 29 januari 2019 | 14:23 • Dinsdag 29 januari 2019 | 14:23

De 25-jarige Lelystedeling, die bekend is als 'Hoofdagent Saïd', is definitief klaar met procederen. Ook het laatste hoger beroep dat de man tegen zijn veroordelingen aanspande, is nu afgerond. Het ging om een mishandelingszaak.

De man werd bekend van filmpjes op sociale media waarin hij tekeer ging tegen agenten. Hij droeg t-shirts die leken op politiekleding, met daarop de tekst 'Hoofdagent Saïd'. Hij werd veroordeeld voor onder meer het bedreigen en beledigen van de politie, diefstal en verboden wapenbezit. Ook kreeg hij vier maanden cel voor de mishandeling van een vrouw.

Tegen al deze veroordelingen ging de man vorig jaar in beroep. In augustus trok hij al die zaken weer in. Het gerechtshof in Leeuwarden stemde daarmee in, behalve met de mishandelingszaak. De rechters wilden het slachtoffer een toelichting laten geven over de gewenste schadevergoeding. De vrouw kwam alleen dinsdag niet opdagen. Het hof besloot daarom ook die zaak definitief te beëindigen. 'Hoofdagent Saïd' moet de vrouw de 3000 euro betalen, zoals de rechtbank eerder bepaalde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel