'Hoofdagent Saïd' hoeft fors minder terug te betalen dan geëist

LELYSTAD • Di 21 augustus 2018 | 15:59 • Dinsdag 21 augustus 2018 | 15:59

Een 25-jarige man uit Lelystad, die zichzelf 'Hoofdagent Saïd' noemt, moet voor de verkoop van bolletjes harddrugs 2158 euro terugbetalen aan de staat. Dat bepaalde het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag. 

Het bedrag is fors lager dan wat het Openbaar Ministerie twee weken geleden tijdens de rechtszitting eiste. Volgens het OM verdiende de Lelystedeling zo’n 30.000 euro met de drugsverkoop en moest hij dat terugbetalen. Het gerechtshof is het niet eens met deze schatting.

Aftrek inkoopkosten


Het hof gaat uit van de verkoop van 473 bolletjes harddrugs. Met aftrek van inkoopkosten zou dat de man 2365 euro hebben opgeleverd. Daarnaast gaat er nog tien procent van het bedrag af, omdat de zaak pas na vier jaar in hoger beroep is behandeld.

Twee weken geleden verscheen de man ook al voor de rechter. Hij plaatste onder meer filmpjes en foto's op social media waarin hij tekeergaat tegen agenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel