Advocaat wraakt rechtbank in zaak poging tot moord

LELYSTAD
De extra beveiligde rechtbank in Amsterdam is gewraakt in de zaak rond een poging tot moord in Lelystad. De advocaat van de verdachte vindt de rechtbank vooringenomen.

In februari vorig jaar werd een vrouw (19) door haar broer (26) bij het station in Lelystad beschoten en onder water geduwd. Ze raakte zwaargewond. Woensdag zijn tijdens de rechtszaak beelden van het incident getoond. Hierop was te zien hoe de verdachte het hoofd van zijn zus onder water houdt. Ook bedreigde de verdachte de vriend van zijn zus.

Eerder gingen de verdachte en zijn vader ook al verhaal halen bij de vriend van zijn zus. Daarbij werd ook geschoten. Het OM denkt dat er sprake kan zijn van eerwraak. 

Met hoofd tegen muur bonken
Het feit dat verdachte op het politiebureau met zijn hoofd tegen de muur bonkte, toen hij hoorde dat zijn zus nog leefde, riep bij de voorzitter van de rechtbank de vraag op of hij het jammer vond dat ze nog in leven was. Dat vond de advocaat van de verdachte vooringenomen, omdat dat mogelijk op voorbedachte rade zou kunnen duiden.
De verdachte heeft de feiten die hem ten laste zijn gelegd bekend. De juridische vraag wordt nu of dat allemaal met voorbedachte rade is gebeurd en of er sprake is van poging tot moord.

Wrakingskamer
Een wrakingskamer gaat het verzoek van de advocaat behandelen en beslist of deze rechtbank de zaak verder mag behandelen. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt. Voorlopig is de zaak geschorst.

reacties (4)

 • Rob

   

  Iets wat suggestief. Wraking niet proportioneel. Zaak is redelijk duidelijk en er wordt zo willens en wetens vertraagd

  reageer
 • Uhm...

   

  …en dan als advocaat ’s avonds voor het slapen gaan trots in de spiegel kijken. Wat een zielepiet!

  reageer
 • ./\/\.

   

  Natuurlijk was dit voorbedachte rade. Waarom liep hij anders bij de rechtbank met een vuurwapen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Bijzonder, altijd gedacht dat rechters vragen stellen. Schijnbaar mag dit van deze advocaat niet meer....

  reageer
 • Poe

   

  Tsja sturende vraag..als de rechter alleen had gevraagd waarom hij met zijn hoofd bonkte tegen de muur toen hij hoorde dat ze nog leefde was er niets aan de hand geweest..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert