Provincie niet voor openstelling Kotterbos

ALMERE • Wo 24 januari 2018 | 17:36 • Woensdag 24 januari 2018 | 17:36
De Provinciale Staten lijken niet voor een openstelling van het Kotterbos te zijn voor de grote grazers. De dieren lopen nu rond in de Oostvaardersplassen. De Partij voor de Dieren trekt om die reden het plan terug. 

Het gebied van 72 hectare is voor edelherten toegankelijk via een diepe waterpartij. Andere grote grazers zouden de oversteek niet durven te maken. Door de openstelling van het Kotterbos zou meer voedsel beschikbaar komen en meer beschutting. 

Verschillende provinciale politieke partijen noemen het een zaak voor Staatsbosbeheer om over openstelling van het bos bij Almere Buiten te praten. 

Niet vooruitlopen op commissie
Staatsbosbeheer laat in een reactie weten niet het initiatief te kunnen nemen omdat dit juist een politieke beslissing is en ze de huidige afgesproken richtlijnen moeten volgen. Daarnaast wil de organisatie niet vooruitlopen op onderzoek van commissie Van Geel naar de grote grazers. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel