Minister betrekt Fransen bij onderzoek pulskor

URK • Ma 29 januari 2018 | 10:13 • Maandag 29 januari 2018 | 10:13
Minister Carola Schouten van Landbouw heeft de Fransen uitgenodigd om mee te doen aan het Nederlandse onderzoek naar vissen met pulskor. De minister spreekt hierover vandaag onder andere met haar Franse collega Stéphane Travert. Frankrijk is binnen de EU de grootste tegenstander van pulskor, een vismethode waarbij platvis zoals schol omhoog gewipt wordt door de vis een stroomstootje te geven. 

Het Europees Parlement stemde eerder deze maand voor een totaalverbod op pulskor. De methode wordt vooral door Nederlandse vissers gebruikt en een verbod zal verstrekkende gevolgen hebben voor de sector in het algemeen en veel Urker vissers in het bijzonder. 

Schouten wil de Fransen betrekken bij het wetenschappelijk onderzoek naar pulskor, in de hoop de tegenstanders alsnog te overtuigen. Ze heeft tot in maart kans om het tij te keren. Dan beginnen in Brussel de onderhandelingen over een mogelijk verbod.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel