Rechtbank mag zaak eerwraak behandelen

LELYSTAD • Vr 2 februari 2018 | 14:30 • Vrijdag 2 februari 2018 | 14:30

De rechtbank die de strafzaak van een man uit Lelystad behandelt, mag daar gewoon mee doorgaan. Een verzoek van zijn advocaat om de rechtbank te wraken, is afgewezen. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn zus heeft beschoten en een vriend van haar heeft bedreigd. Ook zou hij zijn zus in de buurt van het station in Lelystad met haar hoofd onder water hebben geduwd. Volgens het Openbaar Ministerie was er hier sprake van eerwraak.

De advocaat van de verdachte vond de rechtbank vooringenomen en diende een wrakingsverzoek in. De wrakingskamer oordeelt nu dat de rechters tijdens de behandeling van de strafzaak terecht vragen hebben gesteld om te toetsen of het beeld dat ze vanuit het dossier hadden gekregen, klopte. Uit die vragen kan niet worden afgeleid dat de rechters vooraf al een standpunt hadden ingenomen.

Uit het onderzoek van de wrakingskamer blijkt, dat er geen feiten of omstandigheden zijn gebleken waardoor de onpartijdigheid van de rechters schade lijdt. Het verzoek tot wraking wordt daarom ongegrond verklaard. De rechters mogen de strafzaak dus gewoon verder behandelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel