'Natuurstrook Oostvaarderswold moet terug op de agenda'

ZEEWOLDE • Wo 28 maart 2018 | 17:38 • Woensdag 28 maart 2018 | 17:38

De Tweede Kamerfracties van de PvdA en de Partij voor de Dieren (PvdD) willen het Oostvaarderswold terug op de politieke agenda zetten. De twee partijen hebben daarover een motie ingediend.

Oostvaarderswold is de naam van een natuurstrook die de Oostvaardersplassen met het Horsterwold zou verbinden. Op die manier zouden dieren in deze twee natuurgebieden heen en weer kunnen lopen. Vanuit de agrarisch hoek was destijds veel weerstand tegen het plan omdat vruchtbare landbouwgrond hier voor opgeofferd zou worden. Toenmalig staatssecretaris Henk Bleker zette in lijn met het kabinetsbeleid mede daarom een streep door het plan. 

"Als je het leefgebied voor die beesten groter maakt gaat de kwaliteit van leven omhoog. Zo'n verbindingszone is daar absoluut een vereiste voor"

— William Moorlag, Tweede Kamerlid PvdA
 

Volgens de PvdA en de Partij voor de Dieren (PvdD) zorgt verruiming van het leefgebied voor een betere kwaliteit van natuur en verbetert het de kwaliteit van leven van de dieren. De PvdA en de PvdD roepen daarom de regering op om te zorgen voor een open en natuurlijke verbinding.

Onlangs liet ook het Wereld Natuurfonds weten een voorstander te zijn om alsnog een verbindingsstrook aan te leggen. Volgens de natuurorganisatie zou dat de enige manier zijn om de discussie rondom de grote grazers in de Oostvaardersplassen op te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel