Flevokust is klaar, containerschepen kunnen aanmeren

LELYSTAD • Do 24 mei 2018 | 13:13 • Donderdag 24 mei 2018 | 13:13

De buitendijkse haven Flevokust is klaar voor gebruik. Volgende maand wordt de goederenhaven aan de IJsselmeerdijk bij Lelystad officieel opgeleverd. Dat betekent dat er nu een kade ligt van 400 meter voor de overslag van goederen.

''We staan eigenlijk in de stofwolken van de aannemer die de laatste hand legt aan de terreinafwerking en binnenkort ook tot een geslaagde oplevering komt. Dan kunnen we los.'' reageert een enthousiaste gedeputeerde Jan-Nico Appelman. De haven is bedoeld voor transport van goederen van en naar zeehavens zoals die van Rotterdam en Antwerpen. In Lelystad wordt de haven met name ingezet voor de af- en aanvoer van agrarische producten en industriële goederen. 

Aan het binnendijkse deel van de haven wordt grond bouwrijp gemaakt. De gemeente Lelystad gaat daar een industrieterrein faciliteren. Volgens wethouder Ed Rentenaar verwacht de gemeente eind dit jaar of begin volgend jaar de eerste bouwwerkzaamheden in dit gebied.  


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel