Geluidsmetingen Zeewolde twee keer verstoord

FLEVOLAND • Za 9 juni 2018 | 9:35 • Zaterdag 9 juni 2018 | 9:35

Geluidsmetingen rond de belevingsvlucht van een Boeing 737 van Transavia zijn vorige week woensdag in Zeewolde twee keer verstoord door ander geluid. Hierdoor zijn niet alle metingen boven die gemeente betrouwbaar.

Dat meldt Sensornet, het bedrijf dat in Zeewolde permanent drie meetpunten heeft staan. Omdat de gegevens eerst geanalyseerd moesten worden en omdat de gemeente toestemming moest geven om ze openbaar te maken, zijn de resultaten pas nu bekend.

Verstoring door werk in de tuin


De verstoringen deden zich voor bij het meetpunt aan de Poortwachter. Tijdens de eerste passage van de Boeing om 18.10 uur was in de buurt een grasmaaier of heggenschaar te horen. Op dezelfde plek werd om 21.15 uur tijdens de opname gepraat, zodat ook deze meting onbetrouwbaar is. Tijdens de vierde passage om 20.10 uur werd de Boeing richting Biddinghuizen door de meters niet eens waargenomen. Overigens is er alleen gemeten aan de Poortwachter en de Groenling. Op verzoek van de bewoners is de meter aan de Koraal niet gebruikt.

Het meeste lawaai is gemeten om 18.49 uur aan de Poortwachter: 59,3 dBA. Zoals al eerder bericht heeft de Boeing bij Zeewolde niet helemaal gevlogen zoals dat na opening van Lelystad Airport gebeurt. Er werd in een U-bocht geen gas gegeven waar dat straks wel gebeurt. Ook Sensornet merkt deze afwijking op, maar vult aan dat zij hierop geen invloed heeft gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel