Gemeente houdt onderzoek telefoongegevens Herrema onder de pet

ALMERE • Wo 13 juni 2018 | 16:12 • Woensdag 13 juni 2018 | 16:12

De gemeente Almere houdt een onderzoek naar het telefoonverkeer van wethouder Tjeerd Herrema onder de pet. Herrema zei dinsdag in een verklaring dat het onderzoek van bureau Hoffman in de loop van de dag beschikbaar zou komen, maar de gemeente Almere heeft het niet vrijgegeven. 

Onderzoeksbureau Hoffmann heeft onderzoek gedaan na klachten van de lokale krant Almere Deze Week over Messengerberichten en een 'broekzakgesprek' van Herrema naar een verslaggever van de krant. Dat 'broekzakgesprek' is volgens Herrema per ongeluk gevoerd vanaf het toilet tijdens het plegen van 'een grote boodschap'. Ook een eerder verstuurd bericht was volgens Herrema onbedoeld. 

Volgens Almere Deze Week is de werkrelatie met Herrema ernstig verstoord. De krant heeft een klacht bij burgemeester Weerwind ingediend en wethouder Herrema zit inmiddels thuis zolang die klacht nog niet is afgehandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel