Verslaggever ADW: "binnen enkele seconden werd duidelijk dat ik seks hoorde"

ALMERE • Za 16 juni 2018 | 11:01 • Zaterdag 16 juni 2018 | 11:01

Verslaggever Marcel Beijer van Almere Deze Week hoorde tijdens het vermeende 'broekzakgesprek' met ex-wethouder Tjeerd Herrema gehijg en gekreun. Dat schrijft het Parool. "Eerst dacht ik nog: er is iets met hem, hij is niet goed geworden, maar binnen enkele seconden werd duidelijk dat ik seks hoorde. Ik riep nog: 'Hallo Tjeerd, wat doe je?' Daarna heb ik opgehangen. Ik dacht: gatverdamme, wat is hier aan de hand?", zegt Beijer in de krant.

Het broekzakgesprek, het woord Cymbub en een reeks emoticons die de wethouder stuurde aan de verslaggever van het huis-aan-huisblad, kostte Herrema donderdagavond zijn baan. Volgens Herrema berust de hele kwestie op misverstanden. De emoticons waren onbedoeld verstuurd en het telefoontje werd per ongeluk vanuit zijn broekzak gevoerd, terwijl hij 'een grote boodschap' aan het doen was.  

Vrijdag wilde de verslaggever over het ongepaste telefoontje dat Herrema via Facebook Messenger zou hebben gepleegd niets zeggen. Hij wilde het oordeel over het gesprek overlaten aan de Ombudsman die de klacht van de krant in opdracht van burgemeester Weerwind onderzoekt. 

Geen vertrouwen meer


Uiteindelijk zorgen de gebeurtenissen ervoor dat Herrema zijn ontslag indiende. Tijdens een emotionele speech gaf hij aan gevoeld te hebben dat hij geen vertrouwen meer krijgt. “Er is woensdag door de fractievoorzitters van de coalitiepartijen het vertrouwen in mij opgezegd. Uitgezonderd mijn partij, de PvdA. Dat is de gang van zaken zoals die in de wandelgangen is gegaan. Het is een cultuur waarin ik niet kan of wil werken.”

'Zet het allemaal in de krant, hang hem op'


Alle gebeurtenissen zitten Beijer hoog, zegt hij in het Parool. "Ik heb meer wethouders naar huis geschreven, de afgelopen 27 jaar dat ik hier werk. Collega's zeiden tegen me: 'Zet het allemaal in de krant, hang hem op.' Maar als het aan mij had gelegen, was het met een sisser afgelopen - als hij de telefoon had gepakt en sorry had gezegd."

Niet trots


"Op deze uitkomst ben ik helemaal niet trots, Herrema heeft dit helemaal aan zichzelf te danken. Het was alsof hij mij provoceerde. Dit was pure intimidatie, een machtsspel. Als ik niets had geschreven had ik de komende jaren bij hem aan een touwtje gelopen", aldus Beijer in de krant. 

Ex-wethouder Herrema zegt in een reactie op de uitspraken van Beijer in het Parool dat hij bij zijn woorden blijft die hij in de raad heeft uitgesproken en dat hij de bevindingen van de Ombudsman afwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel