Urker visser verliest rechtszaak vangstbeperking

URK • Ma 16 juli 2018 | 18:37 • Maandag 16 juli 2018 | 18:37

De Urker visser die eerder dit jaar een zaak aanspande tegen de minister in verband met de vangstbeperking op schubvissen, krijgt geen extra vergoeding. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht bepaald. 

Volgens de rechter is er niets mis met de vangstbeperkende maatregelen die het ministerie de IJsselmeervissers heeft opgelegd. De schubvissers gingen 4 jaar geleden akkoord om 85 procent minder vis te vangen.

Compensatie


De vissers zouden gecompenseerd worden, maar die compensatie valt tegen. Over 2014 kregen zij een vergoeding voor het teruglopen van hun inkomsten, maar in 2015 en 2016 kregen ze die vergoeding niet. Volgens de Urker gaan de maatregelen ieder jaar door en zijn die gebaseerd op verkeerde rapporten. Hij wil alsnog geld zien. 

Maar de rechter gaf de minister gelijk. De visstand is beter geworden door de maatregelen. Alle vissers hebben evenveel last van de maatregelen en het is een normaal maatschappelijk ondernemersrisico, oordeelde de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel