Floriade krijgt nieuwe, tijdelijke raad van commissarissen

ALMERE • Di 24 juli 2018 | 12:55 • Dinsdag 24 juli 2018 | 12:55

De Floriade krijgt op 1 augustus een nieuwe, tijdelijke raad van commissarissen (rvc). De nieuwe raad wordt voorgezeten door Eric van der Burg, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam. Eerder was hij wethouder in de hoofdstad.

Een nieuwe rvc is nodig omdat de huidige er mee stopt. De toezichthouders leggen hun taak neer omdat zij zich niet meer herkennen in hun oorspronkelijke opdracht.  

De gemeente Almere heeft er onlangs voor gekozen om de ontwikkeling van de Floriade in 2022 en de gebiedsontwikkeling voor de woonwijk die daarna overblijft, nauwer met elkaar verweven te laten zijn. Volgens de rvc zorgt dat ervoor dat er een nieuwe organisatiestructuur nodig is. Er wordt nu gekeken wat daarvoor de beste invulling is. 

Tot die tijd neemt een interim-raad van commissarissen de taken waar. Naast Van der Burg zit Angelique Lombarts in de rvc. Zij is lector aan de Hotelschool The Hague op het gebied van Hospitality, Happiness & Care, en organisatie-antropologe. Ook Jan de Vries, die in de huidige rvc zit namens de Nederlandse Tuinbouwraad, blijft aan in de interim-raad van commissarissen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel