Opbouw HISWA in volle gang in Bataviahaven

LELYSTAD • Wo 8 augustus 2018 | 22:49 • Woensdag 8 augustus 2018 | 22:49

In de Bataviahaven zijn de voorbereidingen in volle gang voor de eerste Lelystadse editie van de HISWA te water, de grote botenbeurs. Die wordt van 5 tot en met 9 september in en om de havenkom gehouden. 

Sinds vorige week wordt er 250 meter aan tijdelijke steigers op hun plek gelegd, waaraan exposanten hun boten kunnen showen. In totaal is er in de Bataviahaven plek voor 270 boten, zeventig meer dan op de vorige locatie in Amsterdam-West. Op de kade komen er 123 tentjes van standhouders en ondernemers.

Van Amsterdam naar Lelystad


HISWA koos vorig jaar voor verhuizing naar Lelystad, omdat hier meer ruimte is voor boten en bezoekers. In Amsterdam zat de beurs steeds meer ingeklemd in een gebied met kantoren.
Vanuit Bataviahaven kunnen klanten een boot uitproberen op het Markermeer. Ook is er bij Lelystad een snelvaargebied en dat was op het IJ bij Amsterdam niet mogelijk.

Officiële opening


De 35ste editie in Lelystad wordt woensdag 5 september officieel geopend door burgemeester Ina Adema en Volvo Ocean Race en olympisch zeilster Annemieke Bes. HISWA-directeur Arjen Rahusen verwacht dat de eerste editie Lelystad 25.000 tot 30.000 bezoekers trekt. In Amsterdam waren dat er vorig jaar bijna 22.000. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel