"Eén minuut voor twaalf voor Catalina"

LELYSTAD • Ma 13 augustus 2018 | 22:27 • Maandag 13 augustus 2018 | 22:27

"Er zijn mogelijkheden, maar het is één minuut voor twaalf." Zo reageert Arjan Dros van de Stichting Vrienden van de Catalina op de oproepen om het historische watervliegtuig de Catalina toch voor Nederland te behouden.

De VVD en Erfgoedvereniging Heemschut vinden dat de minister geld moet vrijmaken om dat voor elkaar te krijgen. Ze komen hiermee nadat twee weken geleden werd aangekondigd dat het toestel in verband met geldgebrek verkocht zal worden. Daarover zijn serieuze onderhandelingen bezig met een Amerikaanse partij.

Volgens Dros staat er echter nog niks zwart op wit en zou een Nederlandse koper ook nog altijd kans maken. Iets wat zijn voorkeur geniet boven het kwijtraken van het toestel aan het buitenland. Het toestel staat op dit moment gestationeerd op Lelystad Airport.

Dros wil echter nog niet te hard juichen en benadrukt dat er echt serieuze stappen gezet moeten worden wil het toestel in Nederland blijven. Hij had de hoop eigenlijk al opgegeven, maar realiseert zich dat onder invloed van de publieke opinie de zaken kunnen veranderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel