College wil sneller bedrijven bij Flevokusthaven

LELYSTAD • Wo 5 september 2018 | 19:27 • Woensdag 5 september 2018 | 19:27

Landbouwgrond rond Flevokusthaven moet versneld worden gebruikt als bedrijventerrein. Dat wil het college van burgemeester en wethouders van Lelystad. De gemeenteraad moet zich nog buigen over het voorstel.

Volgens het college is er veel belangstelling van bedrijven die zich rond Flevokusthaven willen vestigen. De nieuwe overslaghaven ligt aan de noordkant van Lelystad, naast de Maximacentrale.

Nu wordt er ruim 7 hectare rond Flevokusthaven gebruikt als bedrijventerrein. In totaal is er 43 hectare aangewezen voor die bestemming. Daarvan wordt de meeste grond nu nog gebruikt voor landbouw.

Haven
De bouw van de Flevokusthaven is twee jaar geleden begonnen. De haven is bedoeld voor transport van goederen van en naar zeehavens, zoals Rotterdam en Antwerpen. De provincie en gemeente Lelystad verwachten met de haven en het omliggende industrieterrein een flinke versterking van de economie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel